• Meny
  • Meny
Piazza Venezia

Piazza Venezia i Roma

Piazza Venezia er et kjent torg i hjertet av Roma. Det er et viktig kulturelt og historisk knutepunkt, kjent for sin imponerende arkitektur og som et møtested for noen av Romas viktigste veier. Navnet kommer fra Venezia-palasset (Palazzo Venezia), som en gang var ambassaden til Republikken Venezia.

annonse

Trenger du et sted å bo i Roma? Se våre anbefalinger!

Historien til Piazza Venezia er rik og mangfoldig. Den har vært vitne til mange viktige hendelser i Italias historie. På 1400-tallet ble Venezia-palasset bygget av kardinal Pietro Barbo, som senere ble Pave Paul II. Palasset ble et senter for politisk makt, og senere tjente det som residens for Mussolini, Italias diktator under andre verdenskrig.

Arkitektonisk er Piazza Venezia kjent for sin imponerende og mangfoldige stil. I tillegg til Venezia-palasset, er plassen dominert av det massive monumentet Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II. Dette monumentet, bygget til ære for Victor Emmanuel II, den første kongen av et samlet Italia, er en av de mest gjenkjennelige byggverkene i Roma. 

Plassen er lett tilgjengelig til fots, med offentlig transport eller med turistbusser. Besøkende kan beundre de arkitektoniske verkene, ta bilder, og nyte den pulserende atmosfæren. Det er også et flott utgangspunkt for å utforske andre kjente severdigheter i Roma, som Forum Romanum og Colosseum, som ligger i nærheten.

Kart