• Meny
  • Meny
Forum Romanum

Forum Romanum i Roma

Forum Romanum er et imponerende arkeologisk område midt i Roma. Dette området var i antikken sentrum for det romerske offentlige og politiske liv. Stedet fungerte som byens viktigste markedsplass og arena for offentlige taler, rettssaker, og gladiatorkamper.

annonse

Les også: Se våre hotelltips for en fantastisk opplevelse i Roma

Historien til Forum Romanum strekker seg over flere århundrer. Det ble først utviklet i det 7. århundre f.Kr. og fortsatte å vokse og utvikle seg gjennom Romerrikets historie. I løpet av denne tiden ble området prydet med en rekke viktige bygninger og monumenter, mange av dem er ruiner i dag.

Forum Romanum i Roma

Arkitektonisk sett er Forum Romanum et vitnesbyrd om den romerske sivilisasjonens storhet. Blant de mest fremtredende ruinene er Saturn-tempelet, Vesta-tempelet, og Triumfbuen til Septimius Severus. Disse byggverkene gir et vindu inn i fortiden og viser den avanserte ingeniørkunsten og dyktigheten som var karakteristisk for Romerriket.

Saturn-tempelet i Forum Romanum

Forum Romanum er også kjent for sin rike og komplekse historie. Stedet har vært vitne til noen av de mest betydningsfulle hendelsene i romersk historie, inkludert berømte taler av politikere som Julius Caesar.

I dag er Forum Romanum en av de mest kjente turistattraksjonene i Roma. Besøkende kan vandre gjennom ruinene, og med hjelp av guider eller audioguider kan de forestille seg hvordan livet må ha vært i antikkens tid. Det er åpent for publikum nesten hver dag, og vi anbefaler inngangsbilletter som inkludere tilgang til den nærliggende Palatinerhøyden og Colosseum.

Kart