• Meny
  • Meny
Hvor bør man bo i Roma

Hvor bør man bo i Roma? Beste områder og anbefalte hotell

Roma er en nydelig by med en rik historie, fantastisk arkitektur og et levende kulturliv.Byen er delt inn i flere distinkte bydeler, hver med sin egen karakter og sjarm. Det å velge det rette området å bo i kan forbedre din reiseopplevelse betraktelig.

Nedenfor utforsker vi noen av de beste bydelene å bo i når du besøker Roma, hvem de passer for, og gir deg tips til det beste hotellet i hvert område.

inneholder annonselenker

Centro Storico – Hjertet av det gamle Roma

Centro Storico, eller det historiske sentrum, er kanskje det mest ikoniske området å bo i Roma. Dette området er hjem til noen av byens mest kjente landemerker, som Pantheon, Piazza Navona, og Campo de’ Fiori. 

Hvem det passer for: Centro Storico er perfekt for de som ønsker å oppleve Romas rike historie fra første rad.

Singer Palace Hotel

Singer Palace Hotel Roma

Singer Palace Hotel er et luksuriøst femstjernershotell i hjertet av Roma, bare noen få hundre meter fra kjente severdigheter som Pantheon og Piazza Venezia. Hotellet kombinerer moderne eleganse og tradisjonell italiensk sjarm, med førsteklasses service og fasiliteter. Et av høydepunktene er den spektakulære takterrassen som gir en fantastisk utsikt over Roma.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

Trastevere – Sjarmerende og livlig

Trastevere er kjent for sin bohemske atmosfære, med trange brosteinsbelagte gater, fargerike bygninger, og et pulserende natteliv. Dette er stedet hvor du kan oppleve den autentiske romerske atmosfæren, med en rekke små restauranter, kafeer, og barer. 

Hvem det passer for: Perfekt for par, familier og de som ønsker å oppleve en mer avslappet og autentisk side av Roma.

Hotel Santa Maria i Trastevere i Roma

Hotel Santa Maria er et sjarmerende boutiquehotell som ligger i hjertet av Trastevere. Dette familiedrevne hotellet er kjent for sin intime atmosfære og rustikke sjarm, og tilbyr komfortable rom og en fredelig hage som er perfekt for avslapning etter en dag med sightseeing. Her bor du godt i rolige og vakre omgivelser, samtidig som Romas severdigheter er innen gangavstand.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

Prati – Eleganse nær Vatikanet

Prati er et elegant og litt mer eksklusivt område i Roma, kjent for sine brede avenyer, fasjonable butikker og nærhet til Vatikanstaten. Området er noe roligere enn det sentrale Roma, noe som gjør det til et godt valg for de som søker en mer avslappet atmosfære.

Hvem det passer for: Ideelt for familier og de som søker et roligere opphold, men fortsatt ønsker å være nær byens attraksjoner.

Hotel Isa Roma

Hotel Isa i utmerker seg med sin fantastiske beliggenhet i det sjarmerende Prati-området. Her bor du på et elegant hotell i rolige omgivelser, samtidig som kjente severdigheter er innen rekkevidde. Den fantastiske takterrassen er et annet pluss med sin nydelige utsikt over til Vatikanstaten og Peterskirken. 

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

Monti – Hipt og historisk

Monti, som ligger mellom Colosseum og Termini stasjon, er et av Romas mest trendy områder. Med en blanding av vintagebutikker, kunstgallerier, og hippe kafeer, tiltrekker Monti seg et kreativt og ungt publikum. Området er også rikt på historie, med ruiner fra Romerriket som ligger spredt rundt. 

Hvem det passer for: Monti er et flott sted for de som ønsker en blanding av historie, kultur, og moderne byliv.

Monti Palace Hotel

Monti Palace Hotel i Monti-bydelen i Roma

Dette moderne hotellet ligger i hjertet av Monti og tilbyr komfortable og stilfulle rom. Takterrassen gir en spektakulær utsikt over byen, og beliggenheten gjør det enkelt å utforske både historiske severdigheter og moderne attraksjoner.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

Parioli – Rolig og Raffinert

Parioli er et rolig, trygt og velstående område nord for det historiske sentrum, omgitt av to store parker, noe som gjør det til et ideelt nabolag for familier. Denne elegante bydelen tilbyr også noen av de beste luksushotellene i Roma, i tillegg til mer budsjettvennlige alternativer.

Hvem det passer for: Parioli passer spesielt godt for familier som søker et rolig og trygt miljø, samt for de som foretrekker en mer luksuriøs og avslappende opplevelse av Roma.

Leilighetshotell i Roma

Aldrovandi Residence City Suites ligger i det eksklusive nabolaget Parioli, rett ved Villa Borghese-parken. Dette overnattingsstedet tilbyr romslige suiter med kjøkkenfasiliteter, noe som gjør det ideelt for familier og lengre opphold. Hotellet har også et utendørs svømmebasseng og en rolig atmosfære.

LES MER & SJEKK PRIS HER