• Meny
  • Meny
Colosseum Roma

Colosseum i Roma

Colosseum, også kjent som Det Flaviske Amfiteater, er et av de mest ikoniske symbolene på antikkens Roma. Dette massive amfiteater ligger i sentrum av Roma og er kjent for sin imponerende arkitektur og rike historie.

annonse

Hvor bør man bo i Roma? Se våre beste tips her

Byggingen av Colosseum ble påbegynt under keiser Vespasian i år 72 e.Kr. og fullført av hans sønn Titus i år 80 e.Kr. Anlegget ble utvidet ytterligere under keiser Domitian. Dette majestetiske byggverket kunne romme opptil 50 000 tilskuere, noe som vitner om den avanserte ingeniørkunsten i antikken. Arkitektonisk er Colosseum kjent for sin ellipseutforming med fire nivåer med buer og kolonner. Disse demonstrerer de ulike ordenene i romersk arkitektur: dorisk, jonisk og korintisk.

Colosseum

I antikken ble Colosseum brukt til å arrangere spektakulære hendelser, som gladiatorkamper, dyrejakter og rekonstruksjoner av berømte slag. Disse hendelsene var både underholdning for folket og et verktøy for keiserne å demonstrere sin makt og generøsitet. Over tid har amfiteateret imidlertid lidd av naturlige katastrofer og menneskelig vandalisme, noe som har redusert dens tidligere storhet.

I dag er Colosseum like vel en populær turistattraksjon som tiltrekker millioner av besøkende hvert år. Turister kan utforske det både innvendig og utvendig, og få en følelse av den imponerende størrelsen og historien bak. Det er mulig å kjøpe billetter på forhånd for å unngå lange køer, og det anbefales å delta på en guidet tur for å lære mer om stedets historie og arkitektur. 

Inne i Colosseum

Ønsker du å besøke Colosseum så finner du det i hjertet av Roma, lett tilgjengelig og synlig fra mange deler av byen. Det befinner seg øst for Forum Romanum og er ikke langt fra flere andre kjente landemerker i byen, som Palatinerhøyden og Kapitolhøyden.

For besøkende er den enkleste måten å komme seg til Colosseum på ved å bruke offentlig transport. Colosseum har sin egen metrostasjon, som også heter “Colosseo”, på Romas Metro Linje B. Denne stasjonen ligger rett over gaten fra amfiteateret, noe som gjør tilgangen både rask og bekvem. I tillegg går flere busslinjer til området rundt Colosseum. Det er også mulig å gå dit fra mange sentrale områder i byen, noe som kan være en fin måte å oppleve Romas historiske gater og monumenter på.

Kart