• Meny
  • Meny

Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele i Roma

Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele i Roma, også kjent som Altare della Patria (Fedrelandets alter), er et av de mest iøynefallende landemerkene i Roma. Dette monumentet, som ligger i hjertet av Roma nær Forum Romanum og Colosseum, ble bygget til ære for Vittorio Emanuele II, den første kongen av et samlet Italia. Kongen spilte en avgjørende rolle i den italienske samlingen på 1800-tallet, en prosess kjent som Risorgimento.

annonse

Leter du etter et hotell i Roma? Sjekk ut våre anbefalinger!

Arbeidet med monumentet startet i 1885 og ble fullført i 1935. Arkitekten Giuseppe Sacconi designet dette imponerende byggverket, som blander elementer fra klassisk romersk arkitektur med nyklassisistiske trekk. Monumentet er laget av blendende hvit marmor fra Botticino, noe som gjør det lett gjenkjennelig i bybildet. Den mest slående delen av monumentet er den enorme statuen av Vittorio Emanuele II til hest, flankert av statuer og relieffer som skildrer viktige øyeblikk i italiensk historie.

statuen av Vittorio Emanuele II

Monumentet er også kjent for å huse graven til den ukjente soldat, en hyllest til falne soldater fra første verdenskrig. En evig flamme brenner her, voktet av æresvakter. På toppen av monumentet er det en panoramaterrasse som tilbyr en av de beste utsiktene over Roma.

Som turistmål er Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele i Roma lett tilgjengelig. Det ligger i gangavstand fra mange andre historiske severdigheter i Roma. Besøkende kan utforske monumentet gratis, selv om det kan være inngangsgebyr for å ta heisen opp til panoramaterrassen.

Det er også et museum inne i monumentet som forteller om den italienske samlingen. Monumentet er åpent for publikum nesten hver dag, og det tilbyr en unik mulighet til å forstå en viktig del av Italias nasjonale historie og å nyte en spektakulær utsikt over den evige stad.

Kart