• Meny
  • Meny
Via del Corso gateskilt

Via del Corso i Roma

Via del Corso er en av de mest kjente gatene i Roma. Den strekker seg omtrent 1,5 kilometer fra Piazza del Popolo til Piazza Venezia. Gaten er kjent for sin rike historie, imponerende arkitektur og som et populært shoppingområde.

annonse

Leter du etter overnatting i Roma? Sjekk ut våre tips!

Historisk sett har Via del Corso vært en viktig del av Roma siden antikken. Den fulgte en del av ruten til Via Flaminia, en viktig vei som romerne brukte. På 1400-tallet ble gaten kjent som Via Lata, men i løpet av 1600-tallet fikk den sitt nåværende navn. Via del Corso var også kjent for hesteløpene som fant sted under karnevalet i Roma, en tradisjon som varte frem til det 19. århundre.

Via del Corso Roma

Arkitekturen langs Via del Corso er variert og fascinerende, med en blanding av historiske palasser, kirker og moderne butikker. Bygninger som Palazzo Doria-Pamphilj og kirken San Marcello al Corso viser områdets rike historiske og kulturelle arv.

Via del Corso er spesielt kjent for shopping. Turister og lokalbefolkningen besøker gaten for å utforske kjente italienske og internasjonale merkevarer, samt mindre boutique-butikker. I tillegg er gaten omgitt av andre kjente landemerker, som Trevifontenen og Pantheon, noe som gjør den til et sentralt utgangspunkt for sightseeing i Roma.

For turister som ønsker å besøke Via del Corso, er det lett tilgjengelig til fots fra mange deler av sentrum av Roma. Det er også godt forbundet med offentlig transport. Å gå langs Via del Corso gir deg en unik mulighet til å oppleve pulsen i Roma, enten det er for shopping, å beundre arkitekturen, eller bare å ta inn atmosfæren i en av verdens mest historiske byer.

Kart