• Meny
  • Meny
Piazza del Popolo

Piazza del Popolo i Roma

Piazza del Popolo er en av de mest berømte plassene i Roma, kjent for sin imponerende arkitektur og sin rike historie. Navnet, som direkte oversatt betyr “Folkets plass”, reflekterer plassens sentrale rolle i byens dagligliv gjennom århundrene.

annonse

Utforsk våre favoritthoteller i hjertet av Roma

Historisk sett har Piazza del Popolo vært en viktig inngangsport til byen, spesielt for reisende som kommer fra nord. Den har vært vitne til mange betydningsfulle historiske hendelser, inkludert offentlige festivaler, spill og til og med henrettelser i middelalderen.

Piazza del Popolo Roma

Arkitektonisk er plassen omgitt av imponerende bygninger og monumenter. En av de mest fremtredende strukturene er Porta del Popolo, som tidligere var en del av Romas bymurer. Plassen er også kjent for sine symmetriske kirker, Santa Maria dei Miracoli og Santa Maria in Montesanto, ofte referert til som tvillingkirkene på grunn av deres liknende utseende, selv om de ikke er helt identiske.

Flaminio Obelisk Roma

I sentrum av plassen reiser Flaminio-obelisken seg, en eldgammel egyptisk obelisk som ble brakt til Roma i det antikke Roma. Den står majestetisk og legger til en følelse av historisk dybde og kulturell forbindelse mellom ulike sivilisasjoner.

For å komme til Piazza del Popolo kan man enkelt ta metroen til stasjonen Flaminio – Piazza del Popolo, som ligger rett ved plassen. I nærheten finner man Villa Borghese og Spansketrappen, en annen berømt turistattraksjon i Roma.

Kart