• Meny
  • Meny
Konstantinbuen i Roma

Konstantinbuen i Roma

Konstantinbuen er en imponerende godt bevart triumfbue i Roma. Den ble reist i år 315 e.Kr. for å markere keiser Konstantin den stores seier i Slaget ved Ponte Milvio.

annonse

Vil du vite hvor du bør bo i Roma? Sjekk ut våre hotellanbefalinger

Trimufbuen i Roma ble oppført i år 315 e.Kr. for å hedre keiser Konstantin den Stores seier ved Ponte Milvio i 312 e.Kr., en hendelse som markerte en vendepunkt i romersk historie. Denne seieren førte til at Konstantin ble enehersker over det romerske riket, og den bidro også til kristendommens fremgang i Europa.

Konstantinbuen er 21 meter høy, 25,7 meter bred og 7,4 meter dyp. Den har tre buer, og er rikt dekorert med relieffer og statuer hentet fra tidligere monumenter. Disse dekorasjonene skildrer scener fra keiserens liv og militære triumfer, og er viktige eksempler på romersk kunst.

Konstantinbuen

Konstantinbuen er kjent for sin arkitektoniske betydning og historiske verdi. Den er et av de tidligste eksemplene på bruken av spolia, det vil si gjenbruk av kunstneriske elementer fra eldre byggverk, en praksis som ble vanlig i senantikken. Dette gjenspeiler både ressurssparing og ønsket om å knytte nye keisere til Romas storhet.

I dag er Konstantinbuen et populært turistmål som er lett tilgjengelig i Roma. Du finner den i den vestlige enden av Forum Romanum, like ved Colosseum og Palatinerhøyden, og det er gratis å besøke den.

Kart