• Meny
  • Meny
Palatinerhøyden i Roma

Palatinerhøyden i Roma

Palatinerhøyden en av de syv høydene i Roma og regnes som byens historiske hjerte. Denne stedet er kjent for sin rike historie og er et av de eldste områdene i byen. Ifølge romersk mytologi var det her Romulus grunnla Roma i 753 f.Kr., etter å ha drept sin tvillingbror Remus.

annonse

Hvor bør man bo i Roma? Sjekk ut våre tips!

I antikken var Palatinerhøyden et populært bostedsområde for byens elite. Keisere og velstående familier bygde overdådige palasser her, og ruinene av disse konstruksjonene er fortsatt synlige i dag. Blant de mest kjente er Domus Augustana, det keiserlige palasset, og huset til Livia, keiser Augustus’ kone. Arkitekturen her gir et innblikk i romernes rikdom og makt, med avanserte konstruksjoner og kunstneriske detaljer.

Palatinerhøyden er også kjent for sine fantastiske utsikter over Forum Romanum og Colosseum, og er et populært sted for fotografering. Høydens grønne områder tilbyr en hyggelig pause fra byens travle gater, og er perfekt for en avslappende spasertur.

Palatinerhøyden

For å besøke Palatinerhøyden som turist i dag, kan man enkelt kjøpe billetter enten på nett eller ved inngangen. Det er også mulig å kjøpe kombinerte billetter som inkluderer tilgang til både Palatinerhøyden, Forum Romanum, og Colosseum. Det anbefales å sette av god tid til besøket, da det er mye å se og området er ganske stort. 

Kart