• Meny
  • Meny
bologna

Bologna

Storbyferie til Bologna

Bologna er en ekte italiensk storby med sine 370 000 innbyggere. Byen er trolig best kjent for å være en av landets største universitetsbyer, for det går nemlig over 100 000 studenter på det verdenskjente Università di Bologna. Denne skolen er dessuten blant verdens eldste universiteter, og dette har naturligvis satt et stort preg på resten av byen. 

I middelalderen var Bologna en mektig bystat, og man ser tydelig preg av dette rundt om i byens utrolige byggverk. Det er nemlig et enormt utvalg av vedlikeholdt byggverk fra forskjellige tidsepoker, og vakre kirker og monumenter ligger på rekke og rad nedover i byen. Det er veldig mye spennende å se på for alle som er interessert i kultur eller historie. Når man går langs de trange gatene og kommer over spennende kulturperler vet man at man er i en skikkelig gammel by. 

anbefalt hotell i bolognaElegant hotell i sentrum av Bologna
Sponset

hotell med gratis frokost i bolognaHoteller med gratis frokost i Bologna

storbyferie til bologna

Ting å gjøre i Bologna

annonse

Tips til hotell i Bologna

annonselenke

Reise til Bologna

Det er ingen norske flyselskaper som flyr direkte fra Norge til Bologna, så man må beregne seg på en mellomlanding og minst 4-5 timers reisetid. Det er også mulig å fly til en av de større byene som Firenze og ta toget derfra. 

For nordmenn som ser etter en storbyferie er kanskje ikke Bologna det første navnet som dukker opp i hodet, og de fleste er trolig mye mer kjent med Roma, Firenze, Venezia eller Milano når det kommer til italienske storbyer. Det blir feil å si at Bologna er mye mer spennende enn alle disse byene, men om man allerede har opplevd de største turistbyene i Italia, er Bologna en super på å reise til. Her får man nemlig oppleve en mye mer ekte side av Italia, uten det store turistfokuset som er veldig tydelig i byer som Roma eller Venezia. 

reise til bologna

Bologna er også opphavsbyen til lasagne, og på restaurantene i byen får man denne retten i verdensklasse. Byen er også jevnt over en god matby, med alt fra smårestauranter som serverer autentisk italiensk mat, til gourmetrestauranter som kokkelerer frem matretter man ikke kommer til å glemme med det første. Det er gode muligheter til å sitte hele ettermiddagen på en av de koselige restaurantene, for så å trekke ut mot byens imponerende natteliv etterpå. Bologna er jo en ekte universitetsby, så her er det fest og moro hver eneste kveld, og det er aldri vanskelig å finne seg et livlig utested. 

ting å gjøre i bologna

En interessant ting med Bologna er at det ligger veldig sentralt til i Italia. Det er en helt ypperlig base for italiaturen, for det er mulig å ta dagsturer til byer som Firenze, Pisa, Genova, Venezia, Milano, San Mario og andre byer fra Bologna. Dersom du ønsker å oppleve så mye av Italia som overhodet mulig i løpet av en tur kan gjerne basen ligge i Bologna og ta dagsturer til de andre storbyene i regionen. 

Få tilbud på en pakketur til Bologna her

annonselenke

Shopping i Bologna

Det er også gode shoppingmuligheter i Bologna, og handelen er først og fremst konsentrert rundt torget Piazza Maggiore og gatene derfra. I likhet med resten av storbyene i Italia er det designermerker som dominerer sentrumsområdene, så her er det mulig å skaffe seg den nyeste moten fra de verdenskjente motehusene, selv om det ikke er spesielt mye billigere enn her hjemme i Norge. De som liker eksklusiv shopping kommer ikke til å bli skuffet, selv om utvalget selvsagt ikke er like stort som i Milano eller Paris. 

shopping i bologna

Det er selvsagt visse shoppingmuligheter for deg som ikke har lyst til å bruke flere tusenlapper på hvert produkt, og generelt sett blir butikkene billigere når man kommer litt lenger vekk fra Piazza Maggiore. Disse er altså billigere, men merk at prisnivået i Bologna og resten av Italia er nokså høyt, så ikke regn med å kunne shoppe kjempebillig her. Det finnes også flere markeder i byen hvor man kan gjøre noen gode kupp på lokale varer, og her kan man være heldig å få tak i billig ost, olje, vin og lignende som man kan ta med seg hjem. 

hotell bolognaPopulære hotell i Bologna

koselig hotell i bolognaKoselig hotell i fint område

Populære severdigheter i Bologna

Basilica - Santuario di Santo StefanoBasilica Santuario di Santo Stefano

Santuario di Santo Stefano er en basilika i Bologna som består en syv forskjellige kirker og religiøse bygg. Man kan besøke området og se seg om i byggene uten å betale noe som helst, og dette regnes som et av de største landemerkene i Bologna. Husk å kle deg slik at du dekker bryst, lår og skuldre. 

Museo per la Memoria di UsticaMuseo per la Memoria di Ustica

Museo per la Memoria di Ustica er et minnemuseum dedikert til flystyrten av Itavia Flight 870. Denne ulykken fra 1970 førte til at 81 mennesker mistet livet, så et besøk på dette museet er naturligvis er sterkt inntrykk for alle og enhver. Her kan man lære mer om denne ulykken som preget hele Italia. 

La Macchina del TempoLa Macchina del Tempo

La Macchina del Tempo (oversettes til tidsmaskinen) i Bologna er en 3D-filmopplevelse hvor man kan reise tilbake i tid for å oppleve hvordan Bologna var på 1200-tallet. Dette er en unik måte å oppleve hvordan livet var i Italia under middelalderen, og det er sjelden at man finner måter hvor det er like morsomt å lære historie på.  

Archiginnasio of BolognaArchiginnasio di Bologna

Archiginnasio di Bologna er et av de viktigste byggene i hele Bologna, og ligger like i nærheten av universitetet. Dette bygget var i gamle dager brukt som universitetsbygg, men nå er det gjort om til et museum man kan besøke for å se utrolige malerier og dekorasjoner. Det er mange som overser denne perlen når de reiser til Bologna, men det er vel verdt å sjekke ut. 

Portico di San LucaPortico di San Luca

Portico di San Luca i Bologna er en lang buegang som faktisk regnes som verdens lengste. Buegangen strekker seg nemlig hele 3,8 kilometer, så det er en fin tur for alle som liker å strekke litt på beina. Når man går hele veien kommer man til slutt frem til kirken Sanctuary of the Madonna di San Luca. 

Compianto sul Cristo MortoCompianto sul Cristo Morto

Compianto sul Cristo Morto et slags museum hvor man kan se syv statuer som gjengir diverse viktige hendelser fra bibelen og kristen historie. Statuene er laget av terrakotta og regnes for å være av utrolig høy kvalitet. Det koster 3 euro å komme inn for å se statuene. 

Piazza Santo Stefano i BolognaPiazza Santo Stefano

Piazza Santo Stefano er et torg like i nærheten av Santuario di Santo Stefano. Dette torget ligger veldig flott til i forhold til mange av severdighetene i Bologna, og er et godt sted å reise til for å begynne å utforske byen. Det er dessuten flere gode restauranter og koselige kaféer på torget hvor man kan ta seg en matbit eller kaffekopp etter en lang runde i kirkene i nærheten. 

Quadrilatero distriktet i bolognaQuadrilatero

Quadrilatero er et område i Bologna som er kjent for å være svært koselig. Her er det et stort utvalg av butikker, restauranter, kaféer, bakerier og lignende. Det er mange koselige smågater i området hvor man kan vandre i sitt eget tempo og se hva man kommer over. Her får man følelsen av å ha reise tilbake i tid! 

Piazza Maggiore bolognaPiazza Maggiore

Piazza Maggiore er hovedtorget i Bologna som stammer tilbake fra 1400-tallet. Fra torget er det kort vei til mange spennende attraksjoner, og mange mener at torget i seg selv også er verdt å se med egne øyne ettersom det er er omringet av vakre byggverk med utrolige utskjæringer. Her er det alltid mye liv og bråk, men det er ellers et veldig koselig torg. 

Mast bolognaMast

Mast er et museum i Bologna hvor det stilles ut både kunst og teknologi. Her er det først og fremst moderne utstillinger som ofte fokuserer på moderne problemer, og museet passer for både barn og voksne. Det er mange interaktive utstillinger og attraksjoner hvor man kan prøve seg frem selv. Mast er dessuten helt gratis, så man bør ta turen innom hit, spesielt om man reiser med barn.