• Meny
  • Meny

Alicante

Storbyferie til Alicante

På østkysten av Spania ligger den koselige havnebyen Alicante. Med sine 350 000 innbyggere er byen akkurat stor nok til å ha alt man trenger, samtidig som den ikke får den massiv storbyfølelsen man gjerne får om en besøker Madrid eller Barcelona. I Alicante får man derimot en livlig by med hyggelige folk, behagelige temperaturer året rundt, nydelige strender på Costa Blanca-kysten, og utsøkte restauranter ved havna. 

Alicante er en by i rask vekst, og de har satset hardt på turisme i byen. Dette betyr at det er gode fasiliteter for turister i byen, og det er et godt utvalg av både restauranter, butikker, attraksjoner og severdigheter spredt jevnt over sentrum. Den mest forlokkende bydelen for de fleste er havneområdet hvor det går både småbåter og større skip inn og ut dagen lang. Langsmed havna er det for øvrig en vakker promenade hvor man kan gå nedover og se på alt livet. 

storbyferie til alicante

Ting å gjøre i Alicante

annonse

Tips til hotell i Alicante

annonselenke

Få flere tips til hotell i Alicante hos dinstorbyferie.no.

Reise til Alicante

Man kan reise til Alicante ved å kjøpe en charterreise fra en av de mange norske charterselskapene som tilbyr pakketurer til Alicante, eller ved å booke flybillett og hotell selv. Selve flyturen tar rett under 4 timer, og både Ryanair, Norwegian og SAS flyr direkte fra Oslo til Alicante så godt som daglig. 

Som med mange av de andre spanske byene som fokuserer på turisme er det ekstra liv i byen mellom mai og oktober mens det er sesong for turister. På vinterstid kan temperaturen dyppe ned mot 15 grader på dagen, så hvis man ønsker å ligge på stranda eller bade i havet er det nok bedre å reise lenger sørover. Om sommeren er det derimot en jevn og god middelhavsvarme som hele tiden gir Alicante et godt og stabilt klima. 

bystranden i alicante

Det er et veldig godt utvalg av strender i Alicante, fra den lille bystranda Playa del Postiguet til den syv kilometer lange stranda Playa de San Juan som ligger noe nord for selve bysentrum. Playa de San Juan har flere ganger blitt kåret til Spanias beste strand, så her kommer man garantert ikke til å bli skuffet! Det kan raskt bli litt trangt på strendene inne i byen, men det er enkelt å ta bussen ti minutter ut av byen for å komme til en mye roligere strand. 

Alt i alt er altså Alicante en super by for deg som primært vil ha en typisk strandferie, men som også liker å ha elementer av en større by tilgjengelig. Her er det litt museer og attraksjoner, selv om det ikke er på samme nivå som de større spanske byene.

Shopping i Alicante

Hvis man vil shoppe i Alicante så er det primært kjøpesentre man vil se etter. Disse ligger litt spredt rundt om i byen, men til gjengjeld er de store nok til at man får tak i det meste man trenger på én av disse. Alicante er ikke noen spesielt god destinasjon for shopping, men den er helt grei for å kjøpe med seg litt ting hjem. For en kul shoppingopplevelse kan man reise til Mercado Central. Her er det hundrevis av boder som selger alt fra ferske grønnsaker til egenproduserte vesker. Her er det mye rart, men også mange gode kjøp. 

mercado central

Når det kommer til restauranter så er det mye av det samme som med shopping. Det er ikke all verdens med gode restauranter der, men det er et veldig godt utvalg av helt ålreite restauranter som lager enkel og god mat fra området. I Alicante er det paella som gjelder, og dette er selvsagt noe man bør smake i løpet av turen. Ellers er det flere tapasrestauranter, og mer generiske turistrestauranter spredt rundt om i byen. 

Populære severdigheter i Alicante

Guadalest landsbyen nær alicanteGuadalest Valley

Guadalest Valley er en liten landsby i fjellområdene like utenfor Alicante. Her kan man se den dramatiske utsikten over høye fjell som går ned i det krystallblå vannet, samtidig som man kan besøke et gammelt slott oppe i fjellet. Dette er Spanias mest besøkte smålandsby, og det er ikke uten grunn. 

Barrio Santa Cruz distriktet i alicanteBarrio Santa Cruz

Barrio Santa Cruz er en del av gamlebyen i Alicante hvor det finnes vakre, kritthvite hus som er perfekte for alle som liker å fotografere slike gamle bygg. Det er et rolig områdene hvor man kan spasere nedover trange gater i sitt eget tempo, og et perfekt område å bo i dersom man vil ha rolige kvelder uten for mange barer i nærheten. 

Castillo de Santa Barbara festningen i alicanteCastillo de Santa Barbara

Castillo de Santa Barbara er en enorm festning som ligger på toppen av en ås i Alicante. Selve festningen er synlig fra nesten hele byen, og dersom du tar turen opp får du en utrolig god utsikt over hele byen. Bygget ble ferdigstilt på 800-tallet av arabere som på den tiden kontrollerte området, og dette betyr at det er en unik og interessant arkitektur på festningen. 

arkeologisk museum i alicanteMuseo Arqueologico de Alicante

Museo Arqueologico de Alicante er et arkeologisk museum i Alicante hvor man kan se gjenstander som er knyttet opp mot den lange historien i byen. Museet vant i 2004 pris for å være “Årets museum i Europa”, en gjev pris som kun gis til gode museer med spennende utstillinger. Her er det mange spennende og interaktive utstillinger hvor man kan lære om området. 

Explanada de España alicanteExplanada de España

Explanada de España i Alicante er et område nært havna i byen, og mange regner det som den ultimate plassen for å sette seg ned på en av de mange restaurantene i området og nyte livet mens folkemylderet passerer på utsiden. I området er det dessuten mange turistbutikker, boder som selger alle slags saker og ting, og gode restauranter på rekke og rad. 

Alicante TramAlicante Tram

Alicante Tram er et tog som går fra Alicante til Benidorm. En tur mellom disse to byene koster bare noen få euro, og grunnen til at mange rangerer det som en av de beste turistattraksjonene i byen er at man får en utrolig god utsikt mot Costa Blanca hele reisen. Så dersom du vil se mye spennende natur uten å slite ut beina er denne turen en fin måte å gjøre det på. 

Playa de San Juan stranden i alicantePlaya de San Juan

Playa de San Juan er en syv kilometer lang sandstrand i den nordlige delen av Alicante, og byens beste hoteller ligger som oftest plassert like i nærheten av denne stranden. Her er det hvit sand som strekker seg så langt øyet kan se, og den lange utstrekningen fører til at det alltid er grei plass på stranda. 

Plaza de Gabriel Miro parken i alicantePlaza de Gabriel Miro

Plaza de Gabriel Miro er en liten, men veldig flott park i Alicante. Selve parken ligger like ved havneområdet, og passer derfor perfekt for de som vil trekke seg litt unna sola etter en stund på havna. Det er en veldig rolig park til tross for at det ligger en del barer ved utkanten av parken. 

Museo de HoguerasMuseo de Hogueras

Museo de Hogueras er et lite museum som er dedikert til å stille ut ting knyttet opp mot den kjente spanske festivalen Hogueras de San Juan. På museet kan man lære mer om festivalen, samt hvordan dukkene som brennes på festivalen lages. Det er kanskje ikke like spennende som å besøke selve festivalen, men vel verdt det om du ikke reiser til Alicante mens festivalen pågår. 

Museo The Ocean RaceMuseo The Ocean Race

Museo The Ocean Race i Alicante tar for seg historien rundt det verdenskjente “Round the World Race” (også kjent som Volvo Ocean Race) hvor seilbåter kappkjører rundt hele verden. På museet er det mye detaljert informasjon om båtene, teknologien og personene som har holdt dette løpet gående i 45 år, og er et obligatorisk stopp for alle som interesserer seg for seilbåter.