• Meny
  • Meny
venezia

Venezia

Storbyferie til Venezia

Den italienske byen Venezia er langt ifra noen storby, men det er likevel en av de mest populære byene i hele Italia. Byen ligger innerst i Adriaterhavet, og er kjent både for de unike kanalene, den lange og spennende historien, og alle de kjente byggverkene. Byen skilles av den store kanalen Canal Grande, men det er også drøssevis av mindre kanaler spredt omkring. Det er ingen bilveier i byen, og all trafikken foregår istedenfor via vann. Det betyr at det er båter som leverer post, varer til butikken, og som fungerer som taxi i byen. Ellers kan man komme seg rundt via et veinett for fotgjengere, og alle broene i byen. 

Det bor omtrent 250 000 innbyggere i og rundt byen, men årlig kommer det også mellom 15 og 20 millioner turister til kanalbyen. Selve byen er ikke så fryktelig stor, og det er alltid mye folk uansett hvor man går. De mest populære turistattraksjonene er selvsagt stappfulle nesten døgnet rundt, og det er få plasser i verden hvor det er så tett med turister. Til tross for dette er det en veldig vakker by som absolutt bør sees med egne øyne. 

storbyferie til venezia

Aktiviteter i Venezia

annonse

Tips til hotell i Venezia

annonselenke

Reise til Venezia

Man kan ta fly direkte til Venezia, og med et direktefly tar det bare litt over to og en halv time fra Norge og frem til Venezia. Det er faktisk mulig å ta en gondol allerede fra flyplassen og inn til byen, og dette er en glimrende måte å få sett litt av byen på allerede når man ankommer. Det er også mange som kommer fra andre steder i Italia, og det er enkelt å ta buss, bil eller tog til Venezia. Togstasjonen ligger sentralt til, mens biler må parkeres et stykke unna, og man må ta vannbuss den siste delen av reisen. 

gondoltur venezia

Den beste måten å oppleve Venezia på er via vannet. Det er ingen tvil om at man bør sette av litt penger til å ta noen gondolturer og taxibåter rundt i byen når man skal utforske den, selv om det er nokså stiv pris på disse. Det meste av byen kan sees fra disse gondolene, og en guidet tur er perfekt for førstegangsbesøkende som vil få med seg alle de spennende byggverkene, kirkene og basilikaene. 

Det er alltid noe nytt og spennende å se i Venezia, men det er fort gjort å bli overveldet her. Når man trenger en pause fra alle opplevelsene bør man sette seg ned på en av de mange kaféene i byen. Disse ligger typisk rett ved kanalen, og har både god kaffe og et godt utvalg av bakst og småmat. Her kan man sitte og ta byen inn over seg mens man samler inn ny energi for å fortsette sightseeingen i den hektiske byen. 

severdigheter i venezia

Venezia er en nokså dyr by å bo og leve i, og de fleste som besøker byen gjør det som dagsturister, eller med én overnatting. En del mener at det er verdt å sove minst én natt på hotell i Venezia, da dette lar deg få utforske byen etter at det siste toget har dratt på kvelden, eller før det kommer på morgenen. Dette er den eneste sjansen man har til å få sett byen uten så altfor mange mennesker. Andre mener at det gjerne holder med en dagstur til byen, da det kan være en slitsom tur. 

Karnevalet i Venezia

Den andre uka i februar begynner det årlige karnevalet i Venezia, og dette pågår i hele tre uker fremover. Dette er blant verdens mest kjente karnevaler, og har holdt det gående hvert år siden 1200-tallet. I disse ukene blir byen enda mer befolket enn ellers, men dette er en helt spesiell opplevelse som man virkelig ikke får noen andre steder i verden. Man bør prøve å få med seg karnevalet minst én gang i løpet av livet! 

karnevalet i venezia

Shopping i Venezia

Det er visse shoppingmuligheter i Venezia, men det er ikke en typisk destinasjon for deg som vil shoppe klær og lignende. Det er likevel en del mindre butikker som selger håndlagde produkter og lignende, gjerne til nokså høye priser. Man kan derfor finne en del kule kjøp dersom man er ute etter sånt, men internasjonale kleskjeder må man dra en annen plass for å besøke. 

Populære severdigheter i Venezia

Canal Grande i veneziaCanal Grande

Canal Grande er hovedkanalen i Venezia, og denne får du nok med deg uansett om du går inn for det eller ikke. Kanalen er uten tvil best opplevd fra vannet, så det er verdt å koste på seg en båttur nedover kanalen i en gondol. Book gjerne en gondoltur som kjører innom flere av de andre spennende attraksjonene i byen, så får man sett byen fra sitt beste perspektiv. 

dogepalasset i veneziaDogepalasset

Palazzo Ducale, også kjent som Dogepalasset, har tidligere vært regjeringsbygg og rettslokale i Venezia. Fra baksiden av palasset ligger også Sukkenes bro, en bro som går fra palasset og inn til et tidligere fengsel. Selve palasset er utrolig vakkert både på innsiden og utsiden, og bør uten tvil utforskes når man er i byen. 

markuskirken veneziaMarkuskirken

Markuskirken (Basilica di San Marco) i Venezia er trolig en av byens mest kjente landemerker, og ligger like ved siden av Palazzo Ducale på Markusplassen. Dette er en utrolig vakker kirke, men dessverre er det ofte lange køer for å komme inn. Det er likevel verdt å stå og vente i varmen, for dette er trolig en av Italias flotteste kirker utenfor Roma. 

markusplassen veneziaMarkusplassen

Markusplassen (Piazza San Marco) er et torg i Venezia, og den eneste skikkelig åpne plassen i hele den trange byen. Den ligger sentralt til i byen, og er som regel proppfull av mennesker. Dette er en super plass for å sette seg ned og slappe litt av etter en hektisk dag med sightseeing, og det er flere gode restauranter i området. 

 rialtobroen veneziaRialtobroen

Rialtobroen (Ponte di Rialto) er den eldste broen som krysser Canal Grande i Venezia. Originalt ble broen bygget allerede i 1181, men denne utgaven var en slags flytebro som snart ble for usikker når flere og flere mennesker begynte å bruke den. I dag er det en bro av stein, og er blant byens mest populære steder for å ta bilder ut over kanalen. 

smykkebutikk veneziaGioielleria Eredi Jovon

Gioielleria Eredi Jovon er en koselige familiedrevet butikk like i nærheten av Ponte di Rialto. Her selger de håndlagde kvalitetssmykker, og lager gjerne personaliserte smykker på oppdrag. Prisnivået er selvsagt ganske høyt, men det er fortsatt mulig å gjøre noen gode kjøp der. Her kan man få tak i smykker med unike materialer og former. 

Scuola Grande di San RoccoLa Scuola Grande di san Rocco

La Scuola Grande di san Rocco er et vakker byggverk i Venezia som er kjent for å ha en enorm samling av malerier fra den italienske maleren Tintoretto. Her er noen av verdens meste kjente religiøse malerier, og det er en helt spesiell stemning å vandre se på alt dette i et utrolig vakkert bygg med flotte utsmykninger. 

historisk sentrum av veneziaCentro Storico di Venezia

Centro Storico di Venezia er det historiske sentrum av Venezia, og denne bykjernen er området hvor man finner alle de mest populære turistattraksjonene i byen. Noen synes dette området blir litt for trangt på grunn av alle folkene, men det er mye spennende å utforske her dersom du klarer å kose seg til tross for folkemengden. 

musikk veneziaMusica A Palazzo

Musica A Palazzo er en opera i Venezia som spiller kjente operastykker fra området. Dette regnes som en veldig god nybegynneropera, så man trenger ikke å ha mye erfaring med operastykker før man prøver denne. Selve forestillingene tar gjerne rundt tre timers tid, og inkluderer mye sang, humor og musikk. 

Basilica di Santa Maria Gloriosa dei FrariBasilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari

Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari er en av de mest kjente basilikaene i Venezia, og er kjent for sine utrolige utsmykninger og utstillinger inne i bygget. Den er litt roligere enn de mer kjente religiøse byggene som Markuskirken, men det er nesten like mye spennende å se på her, så det er verdt en tur innom.