• Meny
  • Meny
cannes

Cannes

Storbyferie til Cannes

Cannes er en kystby på den franske Rivieraen, og er et populært reisemål for turister som vil oppleve de franske middelhavsstrendene. Det er en halvstor by med omtrent 70 000 innbyggere og 7,5 kilometer med strandlinje. Det regnes som en by for de rike og berømte, og mye av denne tanken kommer av at hele Hollywood strømmer til Cannes hvert år for å delta i den kjente filmfestivalen i byen. 

Cannes er en nokså dyr by, da den gjerne markedsføres som en luksusby for de med mye penger. Det oser av dyre luksushoteller som kan skryte på seg 4 og 5 stjerner, og her får man både flotte rom og god service. Det er også noen billigere hoteller i byen, men generelt er det et nokså dyrt sted å overnatte. Det samme gjelder restaurantene. I Cannes kan man både få billigere mat, men det er også mulig å spise på noen av landets beste restauranter dersom man vil ha skikkelige kulinariske opplevelser. De beste restaurantene ligger langs strandpromenaden La Croisette, mens de koselige og litt billigere restaurantene finnes i gamlebyen Le Suquet. 

storbyferie til cannes

Ting å gjøre i Cannes

annonse

Tips til hotell i Cannes

annonselenke

Reise til Cannes

Man kommer seg til Cannes ved å fly fra Norge til Nice, og tar buss eller bil videre til Cannes. Selve flyreisen tar omtrent tre timers tid dersom man tar et direktefly, mens bilturen fra flyplassen og inn til byen bare er 20 kilometer lang, og tar en halvtimes tid. 

Storbyen Nice ligger like i nærheten av Cannes, og disse to byene er nesten vokst inn i hverandre. Nice er derimot mye større enn Cannes, så det er enkelt å reise en tur innom Nice dersom man ønsker litt mer storbyfasiliteter enn det man finner i den halvstore byen Cannes. 

ting å gjøre i cannes

I Cannes er det flere vakre strender, og disse holder en svært høy standard. I tillegg til strendene i byen er det også fire øyer i øygruppa Iles de Lerins som ligger omtrent 5 kilometer utenfor kysten til filmbyen. Disse øyene er nå naturreservater, men man kan besøke dem og reise fritt omkring der. Det er dessuten et vakkert kloster som er over 1500 år gammelt på Île Saint-Honorat, og er verdt et besøk. Det går jevnlige ferjer over til øyene, og turen tar bare et kvarters tid hver vei. 

Shopping i Cannes

Det er også gode shoppingmuligheter i Cannes uansett om man foretrekker dyre luksusmerker eller billigere alternativer. Om du vil ha luksusmerker er det La Croisette som er stedet. Dette er jo først og fremst en strandpromenade, men på andre siden av stranda er det motebutikker på rekke og rad. Her snakker vi om skikkelig luksusbutikker som Chanel, Gucci, Armani og lignende. Om man heller foretrekker noe billigere er det et godt utvalg av butikker i handlegaten Rue d’Antibes. Der finner du både kjente og ukjente navn på butikkene, og noe i alle prisklasser. Dette er også plassen for koselige kaféer og småbutikker som selger spesialprodukter. Ellers er det litt butikker i gamlebyområdet Le Suquet, men disse har typisk et turistpreg over seg. 

reise til cannes

Filmfestivalen i Cannes

Cannes er mest kjent for den årlige filmfestivalen som holdes i byen hver vår. Dette regnes som en av de viktigste og mest prestisjetunge filmfestivalene i hele verden, og prisen for beste film, Gullpalmen, er noe enhver regissør higer etter. I løpet av denne uka kommer det tusenvis av skuespillere og andre fra filmindustrien til Cannes for å delta og se på festivalen, og det er en ordentlig folkefest. Det er mulig å reise til Cannes for å delta på filmfestivalen, men det er ikke alltid like enkelt å få tak i billettene. Hotellene blir dessuten raskt booket, og man må gjerne regne med å bo i Nice og pendle til Cannes under filmfestivalen hvis man ikke har mulighet til å reservere dyre hotellrom lang tid i forveien. 

Populære severdigheter i Cannes

Lerins øyene utenfor cannesIles de Lerins

Iles de Lerins er en liten øygruppe utenfor kysten av Cannes, bestående av fire småøyer. Dette er den perfekte plassen for en rusletur, og det tar omtrent en time å gå rundt den største øya. Det er en restaurant på øya, men det er også mulig å ta med niste. Ikke glem badetøy! 

Le Monastere FortifieLe Monastere Fortifie

Le Monastere Fortifie er et kloster på Île Saint-Honorat, en av av Iles de Lerins-øyene. Klosteret er over 1500 år gammelt, og har vært mye brukt som en pilgrimsdestinasjon gjennom tidene. I dag er det først og fremst en turistattraksjon, og det er vel verdt besøket ut på øya. 

Le Suquet cannesLe Suquet

Le Suquet er gamlebyen i Cannes, og er en av de mest populære turistattraksjonene i byen. I gamlebyen er det trange brosteinsgater i bakkene, tettstappet av koselige, lokale restauranter som serverer autentisk fransk mat. Dette er den beste plassen for en koselig restauranttur etter en dag på stranda. 

Marche ForvilleMarche Forville

Marche Forville er et marked i Cannes hvor inventaret byttes så godt som daglig. Dette er et morgenmarked, så dersom du vil få det med deg må du opp tidlig, da det stenger allerede klokka halv to. Dersom du har lyst til å få tak i råvarer av høy kvalitet er dette plassen å sjekke ut. Det er også mange boder som selger street food billig. 

Île Sainte-MargueriteÎle Sainte-Marguerite

Île Sainte-Marguerite er den største øya av Iles de Lerins-øyene, og er mest kjent for å ha vært en fengselsøy fra 1600-tallet og frem til 1900-tallet. I dag er øya vernet på grunn av de unike biomangfoldet på øya, men det er godt mulig å besøke den for å utforske den i sitt eget tempo. 

La Croisette cannesPromenaden La Croisette

La Croisette er en promenade som går langs stranda i Cannes, og strekker seg hele to kilometer. Langs promenaden har man ikke bare stranden, for på andre siden av promenaden er noen av verdens mest eksklusive motebutikker, samt et kasino og noen av landets beste restauranter

Rue d'AntibesShoppinggaten Rue d’Antibes

Rue d’Antibes er en shoppinggate i Cannes, og har et enormt utvalg av butikker i alle slags prisklasser. Denne regnes som den ekte hovedshoppinggata i byen fremfor La Croisette på grunn av at det finnes mye spennende her, ikke bare de eksklusive motemerkene. Så ta en tur gjennom Rue d’Antibes dersom du ønsker å handle i løpet av turen. 

Les Murs PeintsLes Murs Peints

Les Murs Peints er en samling av bygninger like ved gamlebyen i Cannes som er kjent for sine vakre veggmalerier. Disse har alle et fimtema til ære for filmfestivalen som holdes i Cannes hvert år, og man ser mange kjente fjes på veggene. 

Eglise Notre Dame d’Esperance

Eglise Notre Dame d’Esperance er en katolsk kirke i Cannes, bygget på tidlig 1500-tallet. Denne mursteinskirken har blitt et kjent landemerke i byen, og fungerer både som en attraksjon for kulturinteresserte, så vel som en attraksjon for de som vil ha en utrolig utsikt ned over byen. 

Office du Tourisme de CannesOffice du Tourisme de Cannes

Office du Tourisme de Cannes er et turistkontor i Cannes hvor man kan få hjelp til alt man skulle trenge. Her kan man booke turer, kjøpe billetter, eller bare få informasjon om hvilke andre ting man kan gjøre i byen. Det er også offisielle Cannes-suvenirer til salgs her som har et litt mindre turistpreg over seg enn andre steder.