• Meny
  • Meny
milano

Milano

Storbyferie til Milano

Den italienske storbyen Milano ligger helt nord i landet, nært grensen mot Sveits. Med sine 1,4 millioner innbyggere er det en av landets største byer, og for folk flest er byen trolig mest kjent for å være et mekka for mote. Milano er derimot mye mer enn bare en by for designermerker, for dette er en vakker by med en lang og interessant historie, et enormt utvalg av vakre bygninger og kirker, og en hyggelig lokalbefolkning som inviterer deg til å oppleve Italia på ekte. 

storbyferie til milano

Det første man legger merke til når man kommer til Milano er alle de utrolige bygningene rundt omkring i byen. Dette er en godt vedlikeholdt by som har praktfulle bygninger hvor enn du snur deg. Langs de fleste gater finner man én eller flere restauranter som serverer utsøkt italiensk mat sammen med rødvin fra nærområdet, og det er bare å sette seg ned og kose seg med de lokale spesialitetene. 

I byen finner man dessuten en av verdens mest kjente malerier, nemlig “Nattverden” av Leonardi da Vinci. Denne finnes inne i kirken Santa Maria delle Grazie sentralt i byen. Her er det ofte utrolig lange køer, og man kan spare seg for flere timer med venting ved å booke billetter på forhånd. Ellers er katedralen Duomo di Milano av interesse for de fleste som er innom byen, da dette regnes som en av verdens aller vakreste katedraler. 

statue av Leonardo da Vinci i milano

Aktiviteter i Milano

annonse

Tips til hotell i Milano

annonselenke

Reise til Milano

De fleste som besøker Milano gjør det som en weekendtur, gjerne med fokus på muligheten for å shoppe de nyeste designerplaggene samtidig som man får en avslappende langhelg i Italia. En tre-fire dager her er nok til å få sett de viktigste bygningene og museene, spist seg god og mett på autentisk italiensk mat, og selvsagt stilt shoppingkløa for en god stund fremover. 

reise til milano

Man kan fly direkte fra Oslo til Milano på litt over to og en halv time, så det er ikke lange turen ned dit. Milano er derfor en super destinasjon for deg som vil komme deg til en av Italias vakreste byer en helg, og er perfekt for parturer eller venninneturer hvor man har tid til en del shopping mellom all sightseeingen. 

Shopping i Milano

Milano er trolig en av verdens beste destinasjon for shopping, spesielt for dem som ønsker seg de nyeste plaggene eller veskene fra de verdenskjente motehusene. Dette er et mekka for alle som liker dyre designerklær, men prisnivået er selvsagt også høyt. Utvalget er derimot helt upåklagelig! De dyreste butikkene ligger i Quadrilatero della moda-området, og her er det uniformerte vakter i dørene. De fleste er velkommen inn i butikken, men det er lurt å se litt stelt ut når man skal shoppe hos disse. Ellers finner man de beste motehusene på kjøpesenteret Galleria Vittorio Emanuele II. 

shopping i milano

Så godt som alle de store motehusene har også outletbutikker i Milano. Her selges fjorårets moteklær til reduserte priser, og i disse butikkene er det faktisk godt mulig å gjøre noen gode kupp, så lenge man ikke har noe imot å gå med fjorårets mote. Mange av de tidløse designene selges faktisk i disse outletbutikkene, så man bør ikke ignorere disse når man shopper i Milano. 

kjøpesenter i milano

I tillegg til alle motehusene er det også vanlige butikker i Milano, så det er ikke noe problem å få tak i billige klær på steder som H&M eller Zara i byen. Prismessig er ikke disse butikkene stort billigere enn her hjemme i Norge, noe som for øvrig gjelder for resten av byen også. Milano er nemlig en nokså dyr by, og man må regne med å betale godt for hoteller og restaurantmåltider inne i bykjernen. 

Populære severdigheter i Milano

Duomo di MilanoDuomo di Milano

Duomo di Milano er en enorm katedral i Milano. Den ble påbegynt allerede i 1386, men var ikke ferdig før i 1965. Fasaden er i gotisk stil med en helt utrolig arkitektur med vanvittige detaljer. På fasaden er det dessuten over 3 500 skulpturer inkludert en fire meter høy gullstatue av Jomfru Maria, så det er kanskje ikke så rart at det tok mange hundre år å bli ferdig med katedralen. 

nattverden i milanoL’Ultima Cena – Nattverden

“L’Ultima Cena”, på norsk bedre kjent som “Nattverden” er et kunstverk av Leonardo da Vinci som er stilt ut på Santa Maria delle Grazie-kirken i Milano. Dette er blant verdens mest kjente kunstverk, og dersom man ønsker å gå inn i Santa Maria delle Grazie for å se det med egne øyne bør man bestille billetter i god tid i forveien, da det er veldig stor etterspørsel. 

Galleria Vittorio Emanuele IIGalleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II er et kjøpesenter som regnes faktisk som verdens eldste kjøpesenter. Her er det ikke bare gode shoppingmuligheter, det er også arkitektur av verdensklasse. Butikkene på senteret er typiske designerbutikker som Louis Vuitton og Prada, så “folk flest” drar hit mest for å se bygget fremfor å handle. 

Piazza del Duomo milanoPiazza del Duomo

Piazza del Duomo er torget foran katedralen Duomo di Milano. Her er det et par gode restauranter, men det er ofte vanskelig å få bord på disse. Torget ligger veldig sentralt til i forhold til resten av sentrumsområdene i Milano, så det er et godt utgangspunkt for å utforske resten av byen. 

Castello SforzescoCastello Sforzesco

Castello Sforzesco er et slott fra 1400-tallet som huser flere ulike historie-, kultur-, og kunstmuseer. Inne i selve slottsområdet er det også en stor park med flere små innsjøer, og det regnes som en av byens koseligste steder for en piknik på en varm sommerdag. Hit bør man reise uansett om man har tenkt seg på museene eller ikke, for selve slottet er verdt et besøk i seg selv. 

kirke i milanoChiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore

Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore er en kirke i Milano som stammer fra 1500-tallet, men som fortsatt er i like god stand. Det er gratis å komme inn for å se på alle de utrolige maleriene og utsmykningene i kirken. Mange regner denne mindre kjente kirken for å være en skjult perle, så ikke gå glipp av den når du besøker byen. 

Terrace on the DuomoTerrace on the Duomo

Terrace on the Duomo er takterrassen på Duomo di Milano. Man kan enten gå opp via trapper, eller stå litt i kø for å ta heisen. På selve takterrassen kommer man tett innpå mange av de utrolige skulpturene, og får dessuten en fantastisk utsikt over resten av Milano. 

Monumental Cemetery milanoMonumental Cemetery

Monumental Cemetery en stor gravplass i Milano som er kjent for å ha vakre gravstøtter og monumenter. Det virker kanskje litt rart å dra til en gravplass som en turistattraksjon, men her er det så mange utrolige skulpturer og monumenter at det er minst like mye fint som på mange av museene og kirkene i byen. 

Villa Necchi Campiglio Villa Necchi Campiglio 

Villa Necchi Campiglio er en villa midt i sentrum av Milano hvor det er stilt ut mye spennende. Det er kun mulig å se på villaen på guidede turer, men disse er tilgjengelig på både italiensk og engelsk. Omvisningen tar omtrent 90 minutter, og når man er ferdig man kan ta en tur innom restauranten på baksiden. 

Dialogo nel BuioDialogo nel Buio

Dialogo nel Buio er et slags opplevelsessenter i Milano hvor man får en 40 minutters omvisning i stummende mørke. Her går man gjennom flere ulike rom hvor det er bekmørkt slik at man ikke ser noen verdens ting. Man får omvisning av en guide, og får ta på og utforske rommene ved å bruke andre sanser enn synet. Det er en merkelig opplevelse, men mange synes det er vel verdt å få med seg når man er i Milano.