• Meny
  • Meny
Fontana di Trevi

Fontana di Trevi i Roma

Fontana di Trevi er en av de mest berømte fontenene i verden, og en av de mest ikoniske turistattraksjonene i Roma. Denne storstilte fontenen er et ekte mesterverk av barokkarkitektur og en av byens mest populære turistattraksjoner.

annonse

Sjekk ut våre anbefalte områder: Hvor bør man bo i Roma?

Historien til Trevifontenen strekker seg tilbake til antikkens Roma. Den ble bygget ved endepunktet av Aqua Virgo, en av akveduktene som forsynte romerne med vann. Selv om fontenens opprinnelse er gammel, er det dagens fontene som virkelig fanger oppmerksomheten. Arbeidet med den nåværende fontenen startet i 1732 under ledelse av arkitekten Nicola Salvi og ble fullført i 1762 av Pietro Bracci. Fontenen er en hyllest til havet, med en stor statue av havets gud, Okeanos, som sentrum, omgitt av tritoner, hester og naturlige klippeformasjoner.

Trevifontenen i Roma

Fontana di Trevi er også kjent for en populær tradisjon: det sies at hvis en besøkende kaster en mynt over skulderen og inn i fontenen, vil de en dag vende tilbake til Roma. Dette har gjort fontenen til et symbol på håp og romantikk for besøkende fra hele verden. Myntene samles så inn og doneres til veldedighet. 

Neptun-statuen på Fontana di Trevi

For turister som ønsker å besøke Fontana di Trevi, er den lett tilgjengelig til fots fra mange sentrale steder i Roma. Fontenen ligger på Piazza di trevi, et lite torg omgitt av en rekke gater med butikker og kafeer. Det beste tidspunktet å besøke på er tidlig om morgenen eller sent på kvelden for å unngå de store folkemengdene. 

Kart