• Meny
  • Meny
Passeig de Gràcia

Passeig de Gracia i Barcelona

Passeig de Gràcia er en av de mest kjente gatene i Barcelona og regnes som hjertet av byens shopping- og forretningsdistrikt. Den strekker seg fra Plaça Catalunya i sør til Carrer Gran de Gràcia i nord. Passeig de Gràcia er ikke bare et kommersielt knutepunkt, men også et viktig kulturelt og arkitektonisk landemerke, kjent for sin unike samling av modernistiske bygninger.

Powered by GetYourGuide

annonse

Finn det perfekte hotellet i Barcelona med våre anbefalinger

Historien til Passeig de Gràcia er rik og fargerik. På 1800-tallet ble denne gaten omformet fra en landlig vei til en storslått aveny, inspirert av de store boulevardene i Paris. Den ble det foretrukne bostedet for Barcelonas rike og adelige, som bygde overdådige palasser og herskapshus her, designet av noen av de mest fremtredende arkitektene i tiden, inkludert Antoni Gaudí og Lluís Domènech i Montaner.

Casa Mila på Passeig de Gràcia i Barcelona

Arkitekturen langs Passeig de Gràcia er et høydepunkt, med to av Gaudís mest kjente verk: Casa Batlló og Casa Milà, begge UNESCOs verdensarvsteder. Disse bygningene er kjente eksempler på modernistisk stil, med sine bølgende former, intrikate jernarbeider og fargerike mosaikker. Gaten er også hjem til andre arkitektoniske perler som Casa Lleó Morera og Casa Amatller, som sammen med Gaudís bygninger utgjør “Illa de la Discòrdia” på grunn av deres distinkt forskjellige stiler.

casa batlló passeig de gràcia barcelona

For besøkende som ønsker å utforske Passeig de Gràcia, er det enkelt å komme dit. Gaten ligger i hjertet av Barcelona, lett tilgjengelig til fots fra Plaça Catalunya, som er et sentralt knutepunkt for byens metro- og busssystemer. Enten du er interessert i shopping i high-end butikker, beundrer arkitektoniske mesterverk, eller bare nyter en spasertur langs en av Barcelonas mest ikoniske gater, er Passeig de Gràcia stedet for deg.

Kart