• Meny
  • Meny
Casa Mila Barcelona

Casa Milà i Barcelona

Casa Milà, også kjent som La Pedrera, er et av de mest ikoniske verkene til den berømte katalanske arkitekten Antoni Gaudí. Dette unike byggverket ligger i hjertet av Barcelona, i den elegante avenyen Passeig de Gràcia. Det er kjent for sin innovative arkitektur og for å være et av høydepunktene i byens modernistiske arv.

Powered by GetYourGuide

annonse

Hvor bør man bo i Barcelona? Sjekk ut våre anbefalinger!

Byggingen av Casa Milà startet i 1906 og ble fullført i 1912. Gaudí designet denne bygningen for Pere Milà og hans kone Roser Segimon. Fra starten av var Casa Milà omstridt på grunn av sin dristige strukturelle og dekorative design.

Casa Mila

Gaudí brøt med tradisjonelle konstruksjonsmetoder ved å skape en bygning som ikke hadde noen bærende vegger, men heller hvilte på søyler og bueganger. Dette tillot en mer fleksibel bruk av rommet innenfor. Taket er spesielt bemerkelsesverdig, med sitt unike landskap av skorsteiner og ventilasjonskanaler, alle formet og dekorert på unike måter.

Taket på Casa Mila

Innvendig tilbyr Casa Milà en fascinerende reise gjennom rom omgitt av naturlig lys og organiske former, som viderefører inspirasjon fra naturen som kan ses på fasaden. Gaudí designet også møblene og dekorative elementene inne i bygningen, som sørger for en helhetlig estetisk opplevelse.

Interiøret i Casa Mila

Casa Milà ligger på Passeig de Gràcia 92 i bydelen Eixample i Barcelona. Den nærmeste undergrunnsstasjonen er Diagonal, som betjenes av linjene L3 (grønn) og L5 (blå). Dette gjør det enkelt å nå Casa Milà fra forskjellige deler av byen. I nærheten av Casa Milà finner man flere andre berømte severdigheter. Blant disse er Casa Batlló, et annet av Gaudís mesterverker, bare noen få kvartaler unna på samme boulevard. 

Kart