• Meny
  • Meny
Casa Vicens Gaudí

Casa Vicens Gaudí i Barcelona

Casa Vicens er et av de første store verkene til den kjente katalanske arkitekten Antoni Gaudí og regnes som en av de første bygningene i Art Nouveau-bevegelsen som feide gjennom Europa mot slutten av det 18. århundre. Bygget mellom 1883 og 1885 som et sommerhus for familien Vicens, viser Casa Vicens tidlige tegn på Gaudís eksperimentelle stil som senere ville definere hans karriere og bidra til hans ry som en av de mest innovative arkitektene i historien.

Powered by GetYourGuide

annonse

Se hvor vi anbefaler å bo i Barcelona her

Arkitekturen til Casa Vicens er kjent for sin rike bruk av farger, fliser med orientalske og mudéjar-inspirerte motiver, og en bemerkelsesverdig blanding av materialer og strukturer. Gaudí integrerte tradisjonelle katalanske arkitektoniske elementer med nyvinnende design, noe som resulterte i et unikt og personlig uttrykk. Bygningen er omgitt av en frodig hage, som også var designet av Gaudí, og bidrar til å skape en harmonisk forbindelse mellom interiøret og eksteriøret.

Casa Vicens Gaudí Barcelona

Casa Vicens er kjent for å være et av de første eksemplene på Gaudís geni og en forløper til hans senere mesterverk, som Sagrada Familia og Parc Güell. Bygningen står som et monument over Gaudís tidlige eksperimentering med forskjellige stiler og teknikker, og viser hans evne til å bryte med tradisjonelle arkitektoniske normer.

Fasaden på Casa Vicens

For de som ønsker å besøke Casa Vicens, ligger det i bydelen Gràcia i Barcelona, på adressen Carrer de les Carolines, 20-26. Gràcia er kjent for sine livlige torg, kunstneriske butikker og bohemske kafeer, og Casa Vicens er en viktig del av denne fargerike bydelen. Å besøke bygningen gir et innblikk i begynnelsen av Gaudís karriere og er en essensiell opplevelse for enhver som interesserer seg for arkitektur og design.

Kart