• Meny
  • Meny
Santa Maria del Mar

Santa Maria del Mar i Barcelona

Santa Maria del Mar er en imponerende kirke som ligger i hjertet av Barcelona, i bydelen El Born. Denne gotiske basilikaen er et nydelig eksempel på katalansk gotisk arkitektur og står som et vitnesbyrd om Barcelonas rike historie og kulturelle arv. Kirken ble bygget mellom 1329 og 1383, i en periode da Barcelona nøt stor velstand og ekspansjon. Det som gjør Santa Maria del Mar unik, er dens rene gotiske stil, som skiller seg fra den mer utsmykkede og overdådige gotiske stilen som er vanlig i andre deler av Europa.

Powered by GetYourGuide

annonse

Vil du vite hvor du bør bo i Barcelona? Sjekk ut våre hotellanbefalinger!

Arkitekturen til Santa Maria del Mar er kjent for sin renhet og enkelhet, som skiller seg ut i forhold til andre gotiske kirker med sin mangel på overdådig dekor. Inne i kirken finner besøkende et stort, åpent rom med imponerende søyler som strekker seg mot himmelen og skaper en følelse av romslighet og lys. De store, fargerike glassmaleriene tillater et spill av lys som bidrar til stedets åndelige atmosfære.

Santa Maria del Mar i Barcelona

Santa Maria del Mar er ikke bare et arkitektonisk mesterverk, men også et levende kultursted som fortsatt brukes til religiøse seremonier, konserter og andre arrangementer. Den har en spesiell plass i hjertene til Barcelonas innbyggere og tiltrekker seg besøkende fra hele verden som ønsker å oppleve dens skjønnhet og historie.

Taket i Santa Maria del Mar kirken i Barcelona

For å komme til Santa Maria del Mar i Barcelona, kan besøkende enkelt benytte seg av byens omfattende offentlige transportnettverk. Den mest praktiske måten å reise på er med metroen. Nærmeste metrostasjon er Jaume I på L4-linjen (den gule linjen), som ligger bare noen få minutters gange fra kirken. Alternativt kan man også gå av ved Barceloneta-stasjonen, som også ligger på L4-linjen, og nyte en kort spasertur gjennom noen av bydelens pittoreske gater.

Kart