• Meny
  • Meny
Mercat de la Boqueria i Barcelona

Mercat de la Boqueria i Barcelona

Mercat de la Boqueria, også kjent som Mercat de Sant Josep, er et pulserende og fargerikt marked i hjertet av Barcelona. Dette stedet er mer enn bare et marked; det er en kulturell institusjon som har vært en del av byens liv i århundrer. Beliggende langs den berømte La Rambla, er La Boqueria perfekt for alle som ønsker å oppleve byens unike atmosfære og smake på lokale delikatesser.

Powered by GetYourGuide

annonse

Leter du etter et hotell i Barcelona? Sjekk ut våre anbefalinger!

Historien til Mercat de la Boqueria strekker seg tilbake til 1200-tallet, da det først ble etablert som et åpent marked for kjøtt, fisk og grønnsaker. Gjennom århundrene har det gjennomgått flere transformasjoner og i 1840 ble det offisielt anerkjent som et marked. Arkitekturen som vi ser i dag, med sin karakteristiske inngang og metallstruktur, ble fullført i begynnelsen av 1900-tallet, og gjenspeiler den modernistiske stilen som er så typisk for Barcelona.

The Mercat de Sant Josep de la Boqueria

Mercat de la Boqueria er kjent for sitt brede utvalg av produkter, fra fersk fisk og sjømat, kjøtt og pølser, til frukt, nøtter, krydder og søtsaker. Markedet er også hjem til noen av de beste tapasbarene i byen, hvor besøkende kan nyte fersk tilberedte småretter sammen med et glass lokal vin eller cava.

La Boqueria markedet i Barcelona

For de som ønsker å besøke Mercat de la Boqueria, ligger det lett tilgjengelig langs La Rambla, nær metrostasjonen Liceu. En tur til Boqueria tilbyr ikke bare en sjanse til å kjøpe ferske ingredienser, men også en unik mulighet til å dykke dypt inn i den lokale kulturen og smake på tradisjonelle katalanske retter. Det er en opplevelse som kombinerer historie, arkitektur og gastronomi, noe som gjør det til et høydepunkt for ethvert besøk til Barcelona.

Kart