• Meny
  • Meny

Casa Batlló i Barcelona

Casa Batlló er et av de mest ikoniske verkene til den berømte katalanske arkitekten Antoni Gaudí. Dette arkitektoniske mesterverket ligger i hjertet av Barcelona, på den berømte boulevarden Passeig de Gràcia. Casa Batlló er et strålende eksempel på Gaudís unike stil, som kombinerer elementer av modernisme, naturalisme og gotisk på en måte som bryter med tradisjonell arkitektur.

Powered by GetYourGuide

annonse

Leter du etter det perfekte hotellet i Barcelona? Se våre tips!

Bygningen ble opprinnelig bygget i 1877, men Gaudí fikk i oppdrag å foreta en total ombygging av fasaden, hovedetasjen, gårdsplassen og taket i 1904. Gaudí fullførte sitt arbeid på Casa Batlló i 1906, og resultatet var en fargerik, bølgende fasade som virker mer levende enn statisk, dekorert med fargerike fliser og med balkonger som minner om skjelettet til et dyr eller masker. Dette har gitt bygningen mange forskjellige kallenavn, som “dragehuset” og “beinhuset”. 

Casa Batllo

Innvendig fortsetter den organiske estetikken med buede vegger, skulpturelle trapper og detaljerte takutsmykninger som skaper et harmonisk og dynamisk rom. Gaudí designet også møblene og de dekorative elementene inne i huset, og sørget for at hvert aspekt av designet bidro til den generelle estetikken.

Fasaden på Casa Batllo

Casa Batlló er kjent for sin innovative bruk av farger, lys og former, og regnes som et av de fineste eksemplene på modernistisk arkitektur. Det er ikke bare et arkitektonisk landemerke, men også et symbol på Barcelonas kreative ånd. I dag er Casa Batlló åpen for publikum som et museum og kulturelt senter, og tiltrekker seg besøkende fra hele verden som ønsker å oppleve Gaudís visjonære arbeid.

Interiøret i Casa Batllo

For å besøke Casa Batlló i Barcelona, er den mest praktiske metrostasjonen å stoppe på Passeig de Gràcia. Denne stasjonen betjenes av flere metro linjer, inkludert L2 (lilla linje), L3 (grønn linje), og L4 (gul linje), noe som gjør den lett tilgjengelig fra ulike deler av byen. Passeig de Gràcia stasjon ligger rett under den berømte boulevarden med samme navn, og fra utgangen er det bare en kort spasertur til Casa Batlló.

Kart