• Meny
  • Meny

Parc Güell i Barcelona

Parc Güell er en av de mest ikoniske attraksjonene i Barcelona, kjent for sin unike arkitektur og fantastiske utsikt over byen. Dette offentlige parkområdet ligger i bydelen Gràcia, på en høyde som gir besøkende en panoramautsikt over Barcelona og Middelhavet. Parken ble designet av den berømte katalanske arkitekten Antoni Gaudí, som er kjent for sin eksentriske stil og innovative bruk av farger, former og materialer.

Powered by GetYourGuide

annonse

Finn ditt drømmehotell i Barcelona med våre anbefalinger og tips!

Historien til Parc Güell begynner i begynnelsen av 1900-tallet, da grev Eusebi Güell ga Gaudí i oppdrag å skape en stilfull og unik boligby for Barcelonas elite. Prosjektet ble imidlertid aldri fullført som planlagt, og området ble til slutt donert til byen og omgjort til en offentlig park. Siden den gang har Parc Güell blitt et symbol på Barcelona og en hyllest til Gaudís geni.

Guell Park

Parc Güell er kjent for sin ekstraordinære arkitektur og kunstneriske detaljer. Gaudís arbeid i parken er et utstillingsvindu for hans kjærlighet til naturformer, som kan ses i de organiske formene av bygningene, de buede gangstiene, og de fargerike mosaikkene som pryder parkens overflater. Den mest kjente delen av parken er hovedterrassen, omringet av en lang, bølgende benk dekket av intrikate mosaikker laget av knuste keramikkfliser.

Gangvei i Parc Guell

En av de mest iøynefallende trekkene ved Parc Güell er portnerboligen og inngangspartiet, med sine fargerike, fantasifulle bygninger som ser ut som de er hentet rett ut av et eventyr. Dragefontenen ved hovedinngangen, også dekorert med Gaudís karakteristiske mosaikkarbeid, er et annet kjent symbol for parken.

Innangsparti Parc Guell Barcelona

For å besøke Parc Güell, må man dra til nordøst i Barcelona. Parken er lett tilgjengelig med offentlig transport, og besøkende kan ta metroen til Lesseps eller Vallcarca stasjon og deretter følge skiltene mot parken.

Kart