• Meny
  • Meny
Sagrada Familia Barcelona

Sagrada Familia i Barcelona

Sagrada Familia er en ikonisk basilika i Barcelona, kjent for sin unike arkitektur og lange historie. Designet av den berømte katalanske arkitekten Antoni Gaudí, har dette enestående byggverket vært under konstruksjon siden 1882 og er fremdeles ikke fullført. Gaudí tok over prosjektet i 1883 og dedikerte resten av sitt liv til arbeidet med Sagrada Familia, men da han døde i 1926, var bare en fjerdedel av bygget ferdig.

Powered by GetYourGuide

annonse

Finn det perfekte stedet å bo i Barcelona med våre anbefalinger!

Gaudís design for Sagrada Familia er en blanding av gotisk og art nouveau-stil, og er kjent for sine intrikate fasader, rike symbolikk og de høye tårnene som rager mot himmelen. Gaudí viet over 40 år av sitt liv til basilikaen og regnet dette som sitt livsverk, men da han døde i 1926, var kun en liten del av bygget ferdigstilt. Arbeidet med Sagrada Familia har fortsatt i henhold til Gaudís detaljerte modeller og tegninger, men prosjektet har møtt mange forsinkelser, inkludert undertrykkelse under den spanske borgerkrigen.

Sagrada Familia

Basilikaen er kjent for sine spektakulære fasader: Fødselsfasaden, som skildrer Jesu fødsel, og Lidelsesfasaden, som viser Kristi lidelse og død. En tredje fasade, Gloria-fasaden, er under konstruksjon og vil illustrere veien til Gud: død, dommens dag, og himmelen. Innsiden av kirken er like imponerende, med enorme søyler som strekker seg mot taket, skapt for å ligne en skog og filtrere sollys gjennom fargerike glassmalerier.

Innsiden av Sagrada Familia

For de som ønsker å besøke Sagrada Familia, ligger den i hjertet av Barcelona, i bydelen Eixample. Nærmeste metrostasjon er Sagrada Familia. Det anbefales å bestille billetter på forhånd for å unngå lange køer og for å sikre inngang.

Kart