• Meny
  • Meny

Verona

Storbyferie til Verona

Den italienske byen Verona er nok mest kjent for å være stedet hvor Shakespeares klassiske «Romeo og Julie» finner sted, men byen er mye mer enn bare det. I denne mellomstore byen med omtrent 250 000 innbyggere har både italienere og utlendinger kommet for å slappe av i over 2000 år, så byen har en lang tradisjon med å være et perfekt sted for å ta det rolig og nyte livet.

Verona ligger nokså langt nord i Italia, og like nord for byen finner man de italienske alpene. Den kjente Gardasjøen ligger også like i nærheten av byen, og denne er svært populær om sommeren, da det er et stykke til kysten fra Verona. På vintertid er det en flott plass å tilbringe litt tid før man reiser videre opp til alpene for å stå på ski ned de bratte bakkene. Man tenker gjerne at en by i lavlandet i Italia er varm på vinteren også, men kle deg godt, for her kan temperaturen ligge på rundt frystpunktet på vinterhalvåret. På sommeren er det derimot godt og varmt i Verona, og det er også på denne tiden av byen er mest populær blant turister.

verona italia

Aktiviteter i Verona

annonse

Tips til hotell i Verona

annonselenke

Reise til Verona

Byen er spesielt populær for kjæresteturer, mye på grunn av ryktet den fikk etter å ha vært brukt i stykket «Romeo og Julie». Dette er en perfekt by for dere som ønsker å nyte rolige dager i en koselig, italiensk by uten å stresse over at det er altfor folksomt. I likhet med resten av Italia er det stor fokus på gode matopplevelser i byen, og man får utrolig god mat sammen med utsøkt lokalvin på de fleste restaurantene i byen.

storbyferie i verona

Selveste Julius Cæsar brukte Verona som reisemål for å koble av, og helt siden den gang har det vært en populær by både for turister og italienere. Balkongen hvor Julie visstnok sto på i «Romeo og Julie» er blant byens mest besøkte attraksjoner, men byen har også mye annen spennende historie å by på. Blant annet har byen en 2000 år gammel, romersk arena med plass til over 30 000 tilskuere. Arenaen regnes som en av de best bevarte strukturene fra denne tiden, og den er fortsatt i bruk. Nå om dagen er det strengere regler for hvor mange som får plass der, men det er fortsatt 15 000 tilgjengelig plasser når arenaen brukes. For det meste holdes det operafremvisninger i amfiteateret, og flere av forestillingene regnes som noen av verdens beste.

reise til verona

Det er vanlig å besøke Verona i to-tre dager, gjerne kombinert med en tur hvor man reiser til andre steder i Italia før og etter. Verona ligger nokså nære både Venezia og Milano, og en reise til disse stedene tar henholdsvis én og to timer med tog. Det er derfor fint mulig å bruke Verona som en base og ta dagsturer til disse byene i løpet av oppholdet. For å besøke Verona kan man enten booke en reise via et charterselskap, eller bestille fly og hotell selv. Norwegian flyr direkte til Verona én gang i uka, men det er også mulig å ta fly med mellomlandinger for å komme dit.

Shopping i Verona

Verona har også gode shoppingmuligheter, selv om utvalget naturligvis er mindre enn i storbyene som Milano eller Roma. Det er likevel mer enn nok for folk flest, og det er mulig å skaffe utrolige designerplagg fra italienske moteikoner her hvis man har råd til det. Det er også mange mindre, lokale butikker som selger alt du kunne trenge, og de fleste får stilt tørsten etter shopping her. På Piazza delle Erbe kan man dessuten vandre og se på alle de utrolige markedsbodene som selger all verdens ting. Prisnivået er som ellers i Italia, det vil si nokså høyt, så ha et romslig budsjett hvis du har tenkt å shoppe mye i løpet av reisen.

marked i verona

Populære severdigheter i Verona

Piazza delle Erbe i veronaPiazza delle Erbe

Piazza delle Erbe i Verona er markedstorget, og fungerte som forum i gamle dager under Romerriket. Nå er det hjem for en rekke koselige kaféer, barer og restauranter, og man finner også fortsatt et godt utvalg av boder som selger alt mulig her. Dette er en super plass å sette seg ned for lunsj!

Piazza Brà veronaPiazza Brà

Piazza Brà er et stort torg i Verona, og er omringet av en rekke historiske bygninger. På torget ligger dessuten Verona Arena, amfiteateret som i dag blir brukt som en operasal. Også her er det proppfullt av spisesteder og boder, og som oftest er det utrolig folksomt her.

verona severdigheterCentro Storico Verona

Centro Storico er et område som er stappet full av historiske og gamle bygninger. Her anbefales det å vandre i et rolig tempo mens man utforsker det som virker spennende, fremfor å stresse rundt i jakt på alle de historiske plassene. Her er det mye spennende å utforske!

Basilica di San Zeno MaggioreBasilica di San Zeno Maggiore

Basilica di San Zeno Maggiore er en basilika i Verona, kjent delvis for arkitekturen sin, men også for å være stedet hvor Romeo og Juliet giftet seg i stykket. I dag er det en av de mest besøkte byggene i hele Verona.

 

Piazzale Castel San PietroPiazzale Castel San Pietro

Piazzale Castel San Pietro er et fort som stammer fra middelalderen. Det ligger på en liten høyde over byen, og det gir derfor også en utrolig utsikt over byen når man først har kommet opp. Det er gratis å gå inn dit, så hvis man ikke har noe imot litt motbakker bør man gå opp.

Museo di CastelvecchioMuseo di Castelvecchio

Museo di Castelvecchio er et museum som stiller ut kunst og gjenstander fra den romanske kunstperioden. Her er det både malerier, skulpturer, statuer, våpen, keramikk og mer. Det er uten tvil det beste stedet å se kunst fra området i og rundt Verona, og man ser mye spennende gjenstander som stilles ut få andre plasser.

Ponte Scaligero veronaPonte Scaligero

Ponte Scaligero er en bro som går over Adige-elva. Hele broen er bygd i murstein, og det er et utrolig arkitektarbeid. I dag er det et populært sted å ta bilder, enten ut over elva eller av selve broen mens man krysser den.

arena di veronaArena di Verona

Arena di Verona er den mest populære severdigheten i Verona, og det er ikke uten grunn. Arena di Verona er et amfiteater som ble bygget i det første århundre, som faktisk er i bruk den dag i dag. Amfiteater er blant de best bevarte i verden, og er viden kjent for sine operaforestillinger. 

Basilica di Santa AnastasiaBasilica di Santa Anastasia

Basilica di Santa Anastasia er en kirke i Verona. Den ble bygd allerede i 1280, selv om det tok over 120 år før den var helt ferdig. Kirken er over 70 meter høy, og har mye spennende å se på både på utsiden og innsiden av bygget. Det er vel verdt et besøk for alle som er interessert i kirkearkitektur.

Torre dei Lamberti veronaTorre dei Lamberti

Torre dei Lamberti er et 84 meter høyt tårn inne i Verona sentrum. Tårnet har en stor klokke som ringer hver time, men det er nok mest kjent for å være et utrolig godt sted å få utsikt over byen på. Vær obs på at det kan være lang ventetid for å komme til toppen.