• Meny
  • Meny
Pont Alexandre III i Paris

Pont Alexandre III i Paris

Pont Alexandre III er en av de mest kjente og ikoniske broene i Paris. Den strekker seg over elven Seine og forbinder Champs-Élysées-kvarteret med Les Invalides og Eiffeltårnet. Broen er oppkalt etter Tsar Alexander III av Russland og ble innviet i 1900 som et symbol på vennskapet mellom Frankrike og Russland.

annonse

Trenger du et sted å bo i Paris? Se våre anbefalinger!

Pont Alexandre III regnes som et mesterverk innen Beaux-Arts-stilen, som var populær i Europa på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Broen er prydet med utsøkte detaljer, inkludert forgylte bronsestatuer av pegasus og nymfer, store lyktestolper og utsmykkede rekkverk.

Pont Alexandre III

I tillegg til å være vakker, er Pont Alexandre III kjent for å tilby en av de beste utsiktene i Paris, med panoramautsikt over Seinen, Eiffeltårnet, og Grand Palais. Dens estetiske appell og strategiske plassering gjør den til et populært sted for fotografering, spesielt blant nygifte.

Spasere over Pont Alexandre III broen i Paris

For å besøke Pont Alexandre III, kan du ta metroen til Invalides stasjon, som betjener linje 8 og 13. Fra stasjonen er det en kort spasertur til broen. Broen er også lett tilgjengelig til fots fra flere sentrale steder i Paris.

Kart