• Meny
  • Meny
Sainte-Chapelle kirken i Paris

Sainte-Chapelle i Paris

Sainte-Chapelle er et gotisk kapell i Paris, kjent for sin enestående arkitektur og fantastiske samling av glassmalerier.

annonse

Vil du vite hvor du bør bo i Paris? Sjekk ut våre hotellanbefalinger!

Kapellet er et mesterverk av gotisk kunst og ble oppført i midten 1200-tallet, på oppdrag av Kong Ludvig IX av Frankrike. Målet var å huse hans samling av kristne relikvier, inkludert det som ble antatt å være Kristi tornekrone. Sainte-Chapelle regnes som et høydepunkt innen den gotiske byggestilen, kjent for sin innovative bruk av strukturelle og dekorative elementer. Det består av to nivåer, hvor det øvre kapellet var forbeholdt kongen og hans nærmeste hoff, mens det nedre kapellet tjente hoffets tjenestefolk.

Sainte-Chapelle

Den mest slående egenskapen ved kapellet er de 15 høye glassmaleriene som dekker veggene nesten helt fra gulv til tak. Lyset som filtrerer gjennom dem, fyller rommet med et spekter av farger, noe som skaper en nesten himmelsk atmosfære inne i kapellet.

Sainte-Chapelle Paris

De 15 glassmalerivinduene i det øvre kapellet er omtrent 15 meter høye, og sammen dekker de over 600 kvadratmeter. Glassmaleriene framstiller 1,113 scener fra Det gamle og Det nye testamentet, som viser menneskehetens historie fra skapelsen til verdens ende.

Inne i Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle ligger på Île de la Cité, som er lett tilgjengelig til fots fra mange deler av byens sentrale områder. For de som foretrekker å bruke offentlig transport, er metroen et praktisk alternativ. Du kan ta metro linje 4 til stasjonen Cité eller benytte RER linjene B og C til Saint-Michel Notre-Dame stasjon. Begge stasjonene er en kort og hyggelig spasertur fra Sainte-Chapelle, som ligger innenfor Palais de la Justice.

Kart