• Meny
  • Meny
Triumfbuen

Triumfbuen i Paris

Triumfbuen i Paris, kjent som “Arc de Triomphe”, er et av de mest berømte monumentene i Frankrike og verden. Den står i den vestlige delen av byen, på Place Charles de Gaulle, ved enden av Champs-Élysées.

annonse

Leter du etter et hotell i Paris? Sjekk ut våre anbefalinger!

Arc de Triomphe ble bestilt av Napoleon Bonaparte i 1806, etter hans seier i slaget ved Austerlitz, for å ære de franske soldatene som kjempet i Napoleonskrigene. Selv om Napoleon ønsket å se buen fullført, ble den ikke ferdigstilt før i 1836, lenge etter hans fall, under kong Ludvig Filips styre.

Triumfbuen i Paris

Arkitektonisk sett er Triumfbuen et mesterverk. Den er 50 meter høy, 45 meter bred, og 22 meter dyp. Designet er inspirert av de romerske triumfbuene, men er betydelig større enn noen av de historiske forbildene. Overflaten er dekket med ulike skulpturer og relieffer som skildrer viktige hendelser i fransk militærhistorie, inkludert Napoleons seiere og den franske revolusjonen.

Nærbilde av Triumfbuen

Triumfbuen er også kjent for å være stedet for “Den ukjente soldats grav”. Under buen brenner en evig flamme til minne om de ukjente soldatene som døde under de to verdenskrigene. 

Utsikt fra toppen av Triumfbuen

Besøkende kan nå toppen av Triumfbuen ved å bruke en trapp som fører opp til utsiktsterrassen, som består av 284 trinn. Fra denne terrassen åpner det seg en fantastisk utsikt over Paris. Inne i buen er det også en heis som tar en opp til et mellomnivå. For å komme helt til toppen, må man likevel ta noen ekstra trinn på en kort trapp fra dette nivået.

Luftfoto av Triumfbuen i Paris

For å besøke Triumfbuen i Paris, må man dra til Place Charles de Gaulle. Dette kjente torget ligger ved den vestlige enden av Champs-Élysées, en av de mest berømte gatene i Paris. Place Charles de Gaulle er lett tilgjengelig med offentlig transport, og det er et sentralt punkt hvor flere store avenyer møtes i Paris, inkludert den berømte Champs-Élysées.

Kart