• Meny
  • Meny
Beste område å bo i Paris

Hvor bør man bo i Paris? Anbefalte områder og beste hotell

Paris er delt inn i 20 arrondissementer, eller bydeler, som gradvis utvider seg i en spiral fra sentrum. Hver bydel har sin egen karakter og sjarm. Besøker du Paris for første gang, kan valget av bydel å bo i spille en stor rolle for hvordan reisen oppleves.

Det finnes mange flotte steder å velge mellom, noe som kan gjøre det vanskelig å bestemme seg for det beste stedet å bo. Her kan du lese mer om seks av de beste arrondissementene for hotellopphold i Paris. Vi kommer også med anbefalinger til det beste hotellet i hver bydel.

inneholder annonselenker

1. Arrondissement: Louvre

1. arrondissement ligger i hjertet av Paris og er et av de eldste og mest prestisjefylte områdene i byen. Det er et kulturelt og historisk knutepunkt, hjem til noen av verdens mest berømte landemerker og kunstskatter. Sentralt i dette arrondissementet er Louvre-museet, verdens største kunstmuseum.

Louvre-området byr også på elegant arkitektur, fasjonable butikker, og historiske monumenter, og den idylliske Tuileries-hagen. Er du glad i kunst og historie så er dette et glimrende området for deg. Det er også perfekt for førstegangsbesøkende som ønsker å oppleve den klassiske sjarmen og kulturen i Paris innen gangavstand fra hotellet.

Le Meurice Hotel Paris

Le Meurice tilbyr en praktfull blanding av historisk grandiositet og moderne luksus. Hotellet, ofte referert til som et “hotellpalass”, er kjent for sin utsøkte service og en atmosfære som reflekterer den rike franske arven. Det er et utmerket valg for de som søker en luksuriøs og sentral base for å utforske byen.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

4. Arrondissement: Marais

Marais er en sjarmerende blanding av gammelt og nytt, kjent for sine velbevarte historiske bygninger, trendy butikker, og pulserende kafékultur. Bydelen appellerer til et bredt spekter av besøkende, fra de som er interessert i historie og arkitektur, til de som søker en autentisk lokal atmosfære med moderne vri.

Det er også et kjent senter for LGBT-samfunnet i Paris, med et livlig natteliv og mange barer og klubber. Marais er et flott valg for de som ønsker å oppleve en spennende blanding av gammelt og nytt, og for de som er interesserte i kunst, kultur og shopping.

Hôtel de JoBo

Hôtel de JoBo Paris

Hôtel de JoBo, inspirert av Joséphine Bonaparte, er et boutique-hotell som reflekterer områdets unike blanding av historisk sjarm og moderne chic. Med sin intime atmosfære, unike innredning, og sentrale beliggenhet i hjertet av Marais, er dette hotellet ideelt for de som ønsker en unik opplevelse i Paris.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

6. Arrondissement: Saint-Germain-des-Prés

Saint-Germain-des-Prés er kjernen i det intellektuelle og kulturelle livet i Paris. Stedet er kjent for sine litterære kafeer som Café de Flore og Les Deux Magots, som historisk sett har vært samlingssteder for filosofer, forfattere og kunstnere. 

I tillegg til sin litterære arv, er Saint-Germain-des-Prés også hjem til flere prestisjefylte kunstgallerier, antikvitetsbutikker, og luksuriøse boutiques, noe som gjør det til et eldorado for shoppingentusiaster. Ønsker du å oppleve den klassiske parisiske livsstilen og kulturen er dette området perfekt for deg.

L’Hotel

L'Hotel Paris

L’Hotel er et ikonisk boutique-hotell og den tidligere boligen til Oscar Wilde. Det ligger skjult i en stille gate og tilbyr en intim atmosfære med et lekkert innendørs svømmebasseng og og en fantastisk bar. Rommene er individuelt innredet, og hotellet oser av historie og karakter.

LES MER & SJEKK PRIS HER

7. Arrondissement: Eiffeltårnet

7. arrondissement er kjent for sin elegante arkitektur, rike historie, og prestisjetunge museer, med Eiffeltårnet som den ubestridte juvelen i kronen. Stedet er et av de mest eksklusive boligområdene i Paris, hvor gatene er omkranset av staselige bygninger, luksuriøse butikker, og raffinerte restauranter. Søker du en avslappet og eksklusiv opplevelse, med lett tilgang til noen av byens mest kjente severdigheter, er dette bydelen for deg.

Hôtel Plaza Athénée

Hôtel Plaza Athénée Paris

Hôtel Plaza Athénée er synonymt med Parisisk luksus og tilbyr spektakulær utsikt over Eiffeltårnet. Med sin berømte røde fasade, utmerket service, og haute cuisine, er det et ypperlig valg for de som søker luksus og komfort.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

8. Arrondissement: Champs-Élysées

8. arrondissement er et av de mest prestisjetunge og dynamiske områdene i Paris. Bydelen er først og fremst kjent for den berømte boulevarden Champs-Élysées som strekker seg fra Place de la Concorde til Triumfbuen. Dette området er hjertet av Paris’ shopping og forretningsliv, med luksusbutikker, haute couture, og elegante terrassekaféer.

Det er også et distrikt rikt på kulturell og historisk betydning, med landemerker som Grand Palais og Petit Palais. For de som er interessert i natteliv, tilbyr området eksklusive klubber og barer. 8. arrondissement er ideelt for de som ønsker å oppleve det pulserende storbylivet i Paris, med en blanding av kultur, historie, og moderne luksus.

Four Seasons Hotel George V

Four Seasons Hotel George V - luksushotell Paris

Four Seasons Hotel George V i Paris er et nydelig og luksuriøst hotell med perfekt beliggenhet like ved Champs-Élysées. Det tilbyr førsteklasses fasiliteter som spa, Michelin-stjerne restauranter og luksuriøse rom og suiter. Med overdådig innredning og upåklagelig service er det et populært valg blant de som søker en uforglemmelig opplevelse i Paris.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

18. Arrondissement: Montmartre

Montmartre tilbyr en helt unik opplevelse sammenlignet med de mer polerte delene av Paris. Bydelen har spektakulær utsikt over byen og en rik historie som tilfluktssted for kunstnere, forfattere og bohemer. Her finner du smale brosteinsbelagte gater, uavhengige kunstgallerier, og det berømte markedet Place du Tertre.

Sacré-Cœur-basilikaen troner øverst på høyden, og tilbyr ikke bare åndelig næring, men også en av de beste utsiktspunktene i Paris. Montmartre har beholdt en sterk kunstnerisk sjel, med en avslappet atmosfære som skiller seg markant fra byens mer travle turistområder. Dette området er ideelt for de som søker en bohemsk og kunstnerisk opplevelse, med en følelse av å være en del av et ekte parisisk nabolag.

Maison Souquet

Maison Souquet Hotel i Paris

Maison Souquet er et luksuriøst boutique-hotell som fanger essensen av Montmartres historiske sjarm. Med sin eksklusive atmosfære, personlige service, og unike innredning, tilbyr dette hotellet en unik og fortryllende opplevelse av Paris.

LES MER & SJEKK PRIS HER

 

Kart