• Meny
  • Meny
Palais Garnier i Paris

Palais Garnier i Paris

Palais Garnier, også kjent som Opéra Garnier, er et av de mest ikoniske operahusene i verden. Det ble bygget på oppdrag av keiser Napoleon III som en del av hans store prosjekt for å omdanne og modernisere Paris. 

annonse

Planlegger du en tur til Paris? Sjekk ut våre tips for hoteller!

Byggingen av Palais Garnier startet i 1861 og ble fullført i 1875, under ledelse av arkitekten Charles Garnier, som også har gitt navnet til bygget. Arkitekturen til Palais Garnier er en blendende blanding av barokk, klassisisme, og Beaux-Arts, noe som gjør det til et eksempel på den ekstravagante stilen som er typisk for Napoleons æra. Fasaden er dekorert med intrikate skulpturer, marmorfriser, og gyldne ornamenter.

Palais Garnier

Inne i bygningen er det like imponerende, med den store trappeoppgangen, det overdådige auditoriumet dekorert med en massiv lysekrone og takmaleriet malt av Marc Chagall i 1964, samt ulike salonger og gallerier fylt med kunstverk.

Utsmykninger inne i Palais Garnier

Palais Garnier er ikke bare et arkitektonisk underverk, men også et levende kultursenter som fortsatt er vert for en rekke operaproduksjoner, ballettforestillinger og konserter, og tiltrekker seg besøkende og kunstelskere fra hele verden. Det er også hjem til Paris Opera Ballet, et av verdens eldste og mest prestisjefylte ballettkompanier.

Trappeoppgangen i Palais Garnier

For de som ønsker å besøke Palais Garnier, ligger det i 9. arrondissement i Paris, ved Place de l’Opéra. Det er lett tilgjengelig med offentlig transport, med Opéra som nærmeste metrostasjon. Som besøkende kan du melde deg på guidede turer for å utforske den rike historien og den fantastiske arkitekturen, eller delta på en forestilling for å oppleve stedets magiske atmosfære.

Kart