• Meny
  • Meny

Eiffeltårnet i Paris

Eiffeltårnet er et av verdens mest gjenkjennelige landemerker og ligger i hjertet av Paris. Dette 330 meter høye tårnet er ikke bare et ikonisk symbol for byen, men også et vakkert eksempel på 1800-tallets ingeniørkunst.

annonse

Planlegger du en tur til Paris? Sjekk ut våre hotelltips!

Eiffeltårnet har fått navnet sitt fra Gustave Eiffel, en fransk ingeniør og arkitekt som spilte en nøkkelrolle i utformingen og byggingen av tårnet. Gustave Eiffel og hans firma, Eiffel et Compagnie, konstruerte tårnet som et midlertidig monument for Verdensutstillingen i 1889, en begivenhet som markerte 100-årsjubileet for den franske revolusjonen. Eiffels innovative bruk av jern og hans unike arkitektoniske stil bidro til at tårnet ble et varig symbol på Paris og en hyllest til moderne ingeniørkunst, og dermed ble det bestemt å navngi det etter ham.

Eiffeltårnet

Eiffetårnet har tre hovedetasjer som er åpne for besøkende. På første etasje finner du flere spisesteder og butikker, perfekt for å nyte et måltid eller kjøpe suvenirer. Det er også en glassgulvdel som gir deg en unik utsikt rett ned til bakken. På andre nivå finner du flere restauranter og kafeer i tillegg til et museum som forteller om historien til Eiffeltårnet.

Observasjonsdekk Eiffeltårnet

I tredje og øverste etasje som befinner seg 276 meter over bakken, får man den mest imponerende utsikten over Paris. Fra dette nivået kan man se Seinen som bukter seg gjennom byen, Triumfbuen, Montmartre og mange andre kjente landemerker.

Utsikt fra Eiffeltårnet i Paris

For å komme til Eiffeltårnet kan man enkelt bruke byens omfattende offentlige transportnettverk. Det nærmeste metrostoppet er “Trocadéro” på linje 6 og “Bir-Hakeim” på linje 6 eller RER C-stasjonen “Champ de Mars – Tour Eiffel”. Fra disse stasjonene er det en kort spasertur til tårnet.

Eiffeltårnet sett fra Trocadero

Alternativt kan man også ta en av de mange busslinjene som stopper i nærheten av Eiffeltårnet, eller til og med en båt langs Seinen for en mer naturskjønn rute. Foretrekker du å gå, så ligger tårnet sentralt i Paris og kan nås fra mange populære steder i byen til fots.

Kart