• Meny
  • Meny
Spansketrappen i Roma

Spansketrappen i Roma

Spansketrappen i Roma er et av de mest berømte landemerkene i den italienske hovedstaden. Den ligger i hjertet av Roma, og forbinder Piazza di Spagna nedenfor med den vakre kirken Trinità dei Monti ovenfor. Trappen består av 135 trinn og ble bygget mellom 1723 og 1725, finansiert av den franske diplomaten Étienne Gueffier.

annonse

Les også: Se hvor vi anbefaler å bo i Roma

Historien til Spansketrappen er nesten like fascinerende som arkitekturen. Trappen ble designet av arkitekten Francesco de Sanctis etter mange års debatt om hvordan det bratte skråningen mellom piazzaen og kirken skulle utformes. Det unike ved trappen er dens elegante og asymmetriske design, som smelter harmonisk sammen med omgivelsene. Trinnene er arrangert i en blanding av buede, lineære og terrasserte seksjoner.

Spansketrappen

Spansketrappen er kjent for mer enn bare sin arkitektur. Det har vært et populært møtested gjennom århundrene, kjent for å tiltrekke seg kunstnere, poeter og senere filmstjerner. Trappen er også berømt for sin årlige vårdekorasjon, hvor den blir pyntet med vakre blomster som skaper et fargerikt spektakkel.

For turister som ønsker å besøke Spansketrappen i dag, er det enkelt å komme dit. Den ligger i nærheten av flere viktige severdigheter i Roma. Man kan enkelt nå den med metro, hvor nærmeste stasjon er ‘Spagna’.

Besøkende oppfordres til å gå trappen, nyte utsikten og atmosfæren, og kanskje ta en pause på et av de mange trinnene for å absorbere det livlige bylivet i Roma. Det er viktig å merke seg at det å sitte på trappen var forbudt en periode for å bevare dens historiske integritet, så det er lurt å respektere lokale regler og forskrifter under besøket.

Kart