• Meny
  • Meny
geneve

Geneve

Storbyferie til Geneve

Geneve er en storby i den fransktalende delen av Sveits. Med sine 200 000 innbyggere er det landets nest største by etter Zürich, men ikke ta feil, Geneve er en ordentlig storby med alt av butikker, turistattraksjoner, restauranter og alt man forventer av en skikkelig Europeisk storby. Byen er en ordentlig forretningsby ettersom den er brukt til å huse hovedkvarterene til mange store, internasjonale selskaper som Røde Kors, FN, Verdens Helseorganisasjon og mer. Det er likevel en spennende by å reise til som turist.

Geneve ligger i den sørlige enden av Genevesjøen, en av de største ferskvannssjøene i Europe med sine 582 kvadratkilometer med vannoverflate. På sommertid er innsjøen helt nydelig, og det er svært populært å booke en tur ut på sjøen med båt. Vannet holder en grei temperatur selv om det ikke blir veldig varmt, og det er gode muligheter for både bading og å jobbe med brunfargen langs innsjøen. Det er dessuten veldig populært å ta en joggetur eller sykkeltur langsmed Genevesjøen og nyte de vakre fjellene i bakgrunnen mens man trener.

storbyferie til geneve

Tips til hotell i Geneve

annonselenker

Reise til Geneve

En ulempe med å reise til Geneve er at det er rangert som en av de aller dyreste byene i Europa, så ikke tro at du kan reise hit og leve på et lite budsjett. Til sammenligning regner man med at både mat, hotellopphold og underholdning er dyrere i Geneve enn det er i Oslo. Å spise på en av de mange restaurantene i Geneve kan være en god opplevelse, men følg med på prisene for å unngå å få sjokk når regninga kommer. Når det er sagt så er det mange gode restauranter i byen, og man kan få noen nydelige smaksopplevelser der!

På grunn av at mange reiser til Geneve på businessreise er det et stort utvalg av små, men relativt billige hotellrom. Dersom du bare skal bo noen få dager i byen kan det være et alternativ å bo på en av disse rommene hvis du vil spare litt penger. Ellers er det selvsagt hoteller i alle prisklasser tilgjengelig i byen, og det er ikke noe problem å finne ordentlige flotte hotell med 4 eller 5 stjerner der. Et godt tips til de som skal oppleve Geneve som turist er å reise dit i helgene. Da er nemlig hotellene stort sett tomme ettersom de færreste reiser på forretningsreiser i helga, og hotellkjedene setter ned prisene for å kunne fylle opp rommene.

severdigheter i geneve

Det er et godt utvalg av museer i Geneve, uansett om man vil lære mer om FN, Røde Kors, sveitsisk fauna, klokker eller lokal historie. Klimaet i byen er gjennomsnittlig noen få grader varmere enn i Oslo, så det er ikke spesielt varmt der selv om det ligger langt sør. Fra byen kan man se selveste Mont Blanc, det høyeste fjellet i Vest-Europa med sin 4 808 meter høye topp. På vintertid er Geneve en god base for en skitur til alpene, og det er nokså kort avstand fra byen til ordentlige skiløyper.

Ting å gjøre i Geneve

annonse

Shopping i Geneve

Til tross for at Geneve ikke er all verdens stor, regnes det som en av de beste shoppingbyene i hele Europa, og mange mener at det er like god shopping i Geneve som det er i Paris eller London. Det er først og fremst luksusbutikker og dyre merkevarebutikker som holder til i Geneve, så her finner man ikke billige produkter uansett hvor mye man leter. Byen er spesielt kjent for å ha en av verdens beste utvalg av luksusklokker, så alle klokkesamlere kommer til å kose seg godt i Geneve.

Topp 10 attraksjoner i Geneve

genevesjøenGenevesjøen

Genevesjøen er den enorme innsjøen som ligger ved siden av Geneve, og det er den aller mest populære turistattraksjonen i byen. Her kan man enten nyte sjøen fra land, eller ta en tur ut på vannet i en båt. Det er få ting som er like flott som å være ute på Genevesjøen på en varm sommerdag mens man ser Mont Blanc i bakgrunnen.

besøk cern i geneveCERN

Conseil européen pour la recherche nucléaire, bedre kjent som CERN, har hovedkontoret sitt i Geneve, og tiltrekker seg tusenvis av fysikkinteresserte folk til campuset sitt hvert år. Det er mulig å booke en tur for å få se selveste Large Hadron Collider, men de fleste nøyer seg med å se på museet på området.

Jet d'Eau fontenen på genevesjøenJet d’Eau fontenen

Jet d’Eau er en enorm fontene i Genevesjøen. Den skyter en vannstråle hele 140 meter opp i lufta, og er naturligvis en av byens viktigste landemerker. Man kan se strålen fra store deler av byen, men man bør også ta en tur ned til havnen for å se den på så nært hold som mulig.

utsikt fra mont saleveMont Saleve

Mont Saleve er et fjell like utenfor Geneve, og kalles ofte for «Geneves balkong». Man må ta buss eller kjøre bil for å komme til fjellet, og man kan enten ta bena fatt eller bruke taubanen for å komme til toppen. Her kan man nyte en helt utrolig utsikt, og de spesielt tøffe kan for øvrig prøve seg på paragliding fra toppen av fjellet!

Bains des Paquis geneveBains des Paquis

Bains des Paquis er en strand i Geneve, og mange mener det er byens beste sted å reise til hvis man vil bade i Genevesjøen. Her kan man la barna få ta seg en liten dukkert mens man kan slappe av og sole seg imens. Det koster noen få franc å komme inn, noe som betyr at det sjeldent er proppfullt her slik som på andre strender.

Palais des NationsPalais des Nations

Palais des Nations oversettes til nasjonalpalasset, og ble bygd for å være hovedkvarteret til Folkeforbundet på tidlig 1900-tallet. I dag er det FN som har tatt over bygget, og det brukes både som et besøkssenter hvor man kan lære mer om FN og FNs historie, selv om det også er i bruk som hovedkvarter for FNs europeiske virksomhet.

Cathedrale de St-PierreCathedrale de St-Pierre

Cathedrale de St-Pierre er en romersk-katolsk katedral som stammer fra det fjerde århundret. Det er en utrolig vakker katedral som tiltrekker seg titusenvis av turister som vil se både utsiden og interiøret. Det er mulig å gå til toppen av tårnet for å få en utrolig utsikt over byen.

patek philippe museum i genevePatek Philippe Museum

Patek Philippe Museum er trolig verdens beste klokkemuseum. Her kan man lære om klokkemaking gjennom de siste femhundre årene, samt se en helt utrolig samling av Patek Philippe-klokker. Dette passer naturligvis best for de som interesserer seg for eller samler på klokker, men andre kan også ha det spennende her.

International Red Cross MuseumInternational Red Cross and Red Crescent Museum

International Red Cross and Red Crescent Museum er museet til Røde Kors, og viser frem objekter knyttet til det organisasjonen driver med. Her kan man lære mer om hva de gjør rundt om i verden, og se hvordan arbeidet deres faktisk endrer livene til folk.

Museum d'Histoire naturelleMuseum d’Histoire naturelle

Naturhistorisk museum i Geneve er et gratismuseum som tar for seg naturvitenskapelig historie. Her kan man lære mer om naturen i både Sveits og resten av verden, og museet tar først og fremst for seg faunaen fra rundt om på kloden. Dette er perfekt for dem som vil lære litt i løpet av turen sin.