• Meny
  • Meny
storbyferie i paris

Paris

Storbyferie til Paris

Storbyen Paris er hovedstad og største byen i Frankrike med sine 2,2 millioner innbyggere inne i selve bykjernen. Tar man med forstadsområdene i utkanten av byen er det snakk om hele 12 millioner innbyggere til sammen, så dette er Europas nest mest befolkede by etter London

I 2017 mottok Paris over 23 millioner turister, og dette er nok til å gjøre det til den fremste turistdestinasjonen i hele verden. Det er kanskje ikke så rart, for i Paris finner man også noen av verdens mest kjente turistattraksjoner som Eiffeltårnet, Notre-Dame og kunstmuseet Louvre. Byen er proppfull av gode museer og severdigheter, og det er umulig å kjede seg på en tur til Paris. 

storbyferie i paris

Ting å gjøre i Paris

annonse

Tips til hotell i Paris

annonselenker

Reise til Paris

Paris er en by med en lang og interessant historie, og dette har selvsagt satt sitt preg på byen. Man kan fortsatt se overdådige bygninger fra 1700-, og 1800-tallet, og disse er fortsatt like vakre som de var for flere hundre år siden. Det er også noen bygninger fra middelalderen, som Notre-Dame. 

Om man ikke ønsker å besøke de typiske turistplassene er det gode muligheter for å gå inn i en nokså anonym sidegate og se hva man kommer over, for ofte er det gjemt koselige bakerier og kaféer her. Dette er trolig en mer ekte, fransk opplevelse, og det er herlig å bare nyte livet i Paris selv om man ikke bruker all tiden sin på alle de store turistattraksjonene. 

eifeltårnet i paris

Det finnes hoteller i alle slags prisklasser i Paris, men det er ikke noen spesielt billig by med tanke på overnatting. Skal man ha flotte hotell med god service og fine rom må man punge ut med en del penger, men man kan være heldig å gjøre noen gode kupp dersom man reiser i lavsesongen. Det er også mange herberger og billigere hoteller for de som klarer seg med mindre rom og et lavere servicenivå. 

Det er flere flyselskap som flyr direkte fra Norge til Paris, og selve turen tar mellom to og to og en halv time. Prisnivået på flyturer dit er nokså lavt, og med litt flaks kan man få en tur/retur-reise for under to tusen kroner. 

Få tilbud på en pakketur til Paris her

annonselenke

Shopping i Paris

Mange mener at Paris er en av de beste shoppingbyene i hele Europa, og det er godt mulig at det er. De fleste forbinder jo Paris med mote, og det er et enormt utvalg av ulike motebutikker her. Dersom du vil ha de nyeste veskene til et kjent motemerke er Paris byen for deg, men det er også mulig å handle billige ting her. Det er både varehus og billige klesbutikker som Primark i byen, så man trenger ikke å blakke seg på shoppingen selv om man er i verdens motesentrum. Om man vil ha litt av alt kan man besøke en av de mange kjøpesentrene i byen, og det er flere av disse som har hundrevis av butikker. 

Avenue des Champs-Elysees i paris

Byens største shoppinggate heter Avenue des Champs-Elysees, og er over to kilometer lang. Det er en tifelts motorvei midt i gaten, men på begge sider er det utrolige shoppingmuligheter i alle slags prisklasser, selv om det er mest i det øvre sjiktet. Å gå nedover denne gaten er en opplevelse i seg selv, og her finner man alle de store og kjente butikkene man forventer i en storby. Det er også et stort utvalg av spisesteder langs shoppinggaten, uansett om man vil ha fastfood eller god, fransk mat. 

Populære severdigheter i Paris

EiffeltårnetEiffeltårnet

Eiffeltårnet er Paris sitt mest kjente landemerke, og fungerer også som et symbol på byen. Dette 324 meter høye tårnet ble bygget allerede i 1889, og står like støtt som alltid. Man kan ta heis helt opp til 300 meter over bakken, og på gode dager kan man se over 60 kilometer vekk fra tårnet. Her får man uten tvil den beste utsikten i hele byen, men som forventet må man regne med å stå som sild i tønne på toppen av tårnet, da det er ekstremt populært blant turister. 

Musée d'Orsay parisMusée d’Orsay

Musée d’Orsay er Paris sitt best rangerte museum, og holder til på den nedlagte jernbanestasjonen Gare d’Orsay. Museet stiller først og fremst ut fransk kunst fra 1848 og frem til 1914, men har også kunst fra internasjonalt kjente kunstnere som Van Gogh og norske Edvard Munch. Det er et stort museum med utrolig mye å se på, og det er nesten umulig å få med seg alt. 

Sainte-ChapelleSainte-Chapelle

Kirken Sainte-Chapelle i Paris regnes som en av de aller beste eksemplene på fransk gotikk, og denne kirken stammer helt tilbake fra 1200-tallet. Her finner man også det som regnes som en av verdens flotteste glassmalerier, og det er vel verdt å besøke kirken selv om det ofte er litt lange køer for å komme inn. 

Palais Garnier - Opéra National de ParisPalais Garnier – Opéra National de Paris

Palais Garnier – Opéra National de Paris er den eldste operaen i Paris, og i dag brukes det vakre bygget til ballettforestillinger ettersom operavirksomheten er flyttet til den nye operahuset. Det er likevel et utrolig vakkert bygg med en fantastisk utsmykning som tar pusten fra deg. Dersom man kan få sett en ballett her bør man absolutt gjøre det, men det er verdt å besøke bygget uansett. 

Musee de l'OrangerieMusee de l’Orangerie

Musee de l’Orangerie er nokså lite museum i Paris som er mest kjent for Monet-samlingen sin. Museet har nemlig stilt ut åtte av de største veggmaleriene fra den franske kunstneren Monet, og en hel etasje er dedikert til disse. Dette er en utrolig opplevelse uansett om man er kjent med Monet fra før av eller ikke. 

Notre-Dame parisNotre-Dame

Notre-Dame er en gotisk katedral som regnes som det nest mest kjente landemerket i Paris. Denne enorme kirken har til og med fått en plass på UNESO sin verdensarvliste, og det er ikke uten grunn. Katedralen er vanligvis utsmykket med de utroligste gjenstander, men disse er fjernet midlertidig etter brannen i Notre-Dame i 2019. Kirken er også stengt for turister inntil videre, men man kan fortsatt se landemerket fra utsiden. 

Pont Alexandre IIIPont Alexandre III

Pont Alexandre III er en kjent bro i Paris som binder Avenue des Champs-Élysées sammen med Invalideplassen. Dette er ikke en vanlig bro i kjedelige farger, men heller en vakker utsmykket bro med store Pegasus-statuer på hver av de fire enorme søylene på broen. 

Luxembourghagen i parisLuxembourghagen

Luxembourghagen er en enorm park i Paris som fungerer som en grønn oase midt i den travle byen. Her er det både store åpne sletter så vel som utrolige blomsterbed. Det er et godt utvalg av lekeplasser, baner til å utøve sport som basket, fotball og lignende, og ponniriding parken. Dersom du reiser til Paris med barna og vil komme unna folkemylderet er dette den perfekte plassen. 

Musee RodinMusee Rodin

Musee Rodin i Paris er et kunstmuseum med fokus på statuer. På museumsområdet er det over 6 600 statuer eller skulpturer, og de er alle laget av den franske kunstneren Auguste Rodin. Her finner man verdenskjente skulpturer som Tenkeren eller Kysset, i tillegg til mange mindre kjente skulpturer av høy kvalitet. 

Le Marais distriktet i parisLe Marais

Le Marais er et distrikt i Paris som er perfekt for de som liker å vandre nedover lange gater og se hva slags spennende ting de kommer over. Dette distriktet regnes som det hyggeligste i hele Paris, og her finner man mange trange og koselige kaféer, restauranter, bakerier og lignende. Det er også en del butikker som selger alternative ting her, så her finner man gjerne litt mer spennende saker enn i hovedgatene i Paris.