• Meny
  • Meny
Sacre-Coeur

Sacre-Coeur i Paris

Basilikaen Sacre-Coeurer er de mest ikoniske severdighetene i Paris. Den troner på toppen av Montmartre-høyden, som er det høyeste naturlige punktet i byen, og tilbyr en av de mest fantastiske utsiktene over Paris.

annonse

Trenger du et sted å bo i Paris? Se våre anbefalinger!

Byggingen av Sacre-Coeur startet i 1875 som et tegn på nasjonal botsøvelse etter Frankrikes nederlag i den fransk-prøyssiske krigen og de påfølgende urolighetene under Pariskommunen. Den ble fullført i 1914, men ble ikke vigslet før etter første verdenskrig, i 1919. Arkitekturen er inspirert av romersk-bysantinsk stil, som skiller seg ut med sin hvite stein, fire kuppeltårn, og den enorme kuppelen som kan sees fra mange steder i Paris. Inne i basilikaen finner man en av verdens største mosaikker, som skildrer Jesus Kristus som viser sitt hellige hjerte, omgitt av ulike religiøse figurer.

Sacre-Coeur i Paris

Sacre-Coeur er kjent for sin rolige og religiøse atmosfære, samt den fantastiske utsikten over Paris fra sin forplass. Besøkende kan også klatre opp i kuppelen for en enda mer spektakulær utsikt. Området rundt Montmartre har en rik historie knyttet til kunst og kultur, med mange kunstnere som Picasso og Van Gogh som har bodd og arbeidet her.

Alteret i Sacre-Coeur

En av de mest fascinerende egenskapene til Sacre-Coeur er dens evne til å “rense seg selv”. Basilikaen er bygget med en spesiell type kalkstein kjent som “Château-Landon”, som har den unike egenskapen at den blir hvitere når den utsettes for regn. Denne steinen inneholder kalk som reagerer med regnvann, noe som fører til en kjemisk prosess som vasker bort smuss og forurensning. Takket være denne naturlige selvrensende prosessen, har Sacre-Coeur bevart sin blendende hvite fasade gjennom årene, til tross for forurensningen som ofte kan prege storbyer.

Sacre-Coeur kirken i Paris

For å besøke Sacre-Coeur, må man dra til Montmartre-distriktet i Paris. Det kan nås med metro, busser, eller til fots for de som ønsker å gå opp de sjarmerende, men bratte, gatene og trappene som fører opp til basilikaen.

Kart