• Meny
  • Meny
Utsiktspunktet Piazzale Michelangelo i Firenze

Piazzale Michelangelo i Firenze

Piazzale Michelangelo er et av de mest berømte utsiktspunktene i Firenze og tilbyr en av de mest ikoniske panoramautsiktene over byen. Torget ligger på en høyde sør for Arno-elven og gir besøkende en fantastisk utsikt over byens sentrale landemerker, som Duomo og Ponte Vecchio. Plassen ble designet av arkitekten Giuseppe Poggi og ble fullført i 1869 som en del av en stor byfornyelse i forbindelse med Firenze’s rolle som hovedstad i Italia.

Powered by GetYourGuide

annonse

Poggi designet Piazzale Michelangelo som en monumental terrasse og integrerte den i en større byplan som inkluderte oppføringen av en vei, Viale dei Colli, som vikler seg opp til plassen. Som et viktig fokus for plassen, står en bronsekopi av Michelangelo’s berømte David-statue, sammen med kopier av noen av hans andre skulpturer, som bidrar til stedets kunstneriske verdi og ærer den berømte renessansekunstneren som plassen er oppkalt etter.

Utsikt over Firenze fra Piazzale Michelangelo

Arkitektonisk kombinerer plassen elementer av renessanse og nyklassisisme, med sin symmetriske layout og bruk av lokale materialer som pietra serena, en gråsten som er typisk for regionen. Piazzale Michelangelo er ikke bare kjent for sin utsikt, men også som et populært sted for både turister og lokalbefolkningen, særlig ved solnedgang når byen under bader i gyldent lys.

David statuen på Piazzale Michelangelo

For å besøke Piazzale Michelangelo, må man dra til Oltrarno-området i Firenze, som ligger på den sørlige bredden av Arno-elven. Det er tilgjengelig til fots, med bil eller med offentlig transport, og mange velger å gå opp de pittoreske trappene fra bydelen San Niccolò for en fullstendig opplevelse av turen. Veien opp kan være bratt, men den spektakulære utsikten som venter er vel verdt innsatsen. Alternativt kan man ta buss nummer 12 eller 13 fra ulike steder i byen.

Kart