• Meny
  • Meny

Galleria dell’Accademia i Firenze

Galleria dell’Accademia i Firenze er et av verdens mest berømte kunstmuseer, kjent for sin rike samling av skulpturer og malerier fra renessansen. Museet ligger i hjertet av Firenze, en by som regnes som renessansekunstens vugge, og tiltrekker seg kunstelskere fra hele verden.

Powered by GetYourGuide

annonse

Historien til Galleria dell’Accademia strekker seg tilbake til 1784, da det ble grunnlagt av storhertug Pietro Leopoldo av Toscana. Målet var å tjene som et utdanningssenter for studenter ved kunstakademiet i Firenze, Accademia di Belle Arti. Museet har siden utviklet seg til å bli en av de mest besøkte kunstinstitusjonene i verden, takket være sin imponerende samling.

Utstillinger inne i Galleria dell'Accademia

Arkitekturen til museet selv er et kunstverk, med en klassisk fasade som passer godt inn i byens historiske landskap. Inne i museet finnes det flere haller, hver fylt med verk fra forskjellige epoker, men med et særlig fokus på renessansen.

Galleria dell’Accademia er mest kjent for å huse Michelangelos David, en skulptur som har blitt et ikon for renessansekunsten og en symbol på menneskelig skjønnhet og styrke. I tillegg til David, inneholder museet også andre viktige verk av Michelangelo, som f.eks. “Bobolislavene”, samt en rekke malerier og skulpturer fra 1300- til 1600-tallet.

Statuen av David i Galleria dell'Accademia

For å besøke Galleria dell’Accademia, må man dra til Via Ricasoli i Firenze. Museet ligger i kort avstand fra Santa Maria del Fiore, en annen av byens store attraksjoner, noe som gjør det enkelt å kombinere kulturelle opplevelser i en og samme tur. Et besøk til Galleria dell’Accademia gir en unik innsikt i renessansekunstens hjerte og sjel, og er et must for alle som er glad i kunst.

Kart