• Meny
  • Meny
Santa Maria del Fiore

Santa Maria del Fiore i Firenze

Santa Maria del Fiore, ofte referert til som “Il Duomo” , er en av de mest imponerende og kjente katedralene i verden. Den ligger i hjertet av Firenze, og er det mest kjente og spektakulære landemerket i byen.

Powered by GetYourGuide

annonse

Byggingen av Santa Maria del Fiore startet i 1296, og den ble designet av Arnolfo di Cambio. Katedralen sto ikke ferdig før i 1436, etter at den berømte arkitekten og ingeniøren Filippo Brunelleschi fullførte konstruksjonen av katedralens banebrytende kuppel. Brunelleschis kuppel var en ingeniørbragd på den tiden og forblir en av de største arkitektoniske prestasjonene i menneskets historie. Den er fremdeles den største mursteinskuppelen som noensinne er konstruert.

Santa Maria del Fiore Firenze

Arkitekturen til Santa Maria del Fiore er en blanding av gotisk og renessansestil, med en fasade som er rikt dekorert med marmor i hvitt, grønt og rosa, noe som gir bygningen dens unike og gjenkjennelige utseende. Interiøret i katedralen er like imponerende, med vakre fresker, skulpturer og kunstverk. En av de mest kjente attraksjonene inne i katedralen er Giorgio Vasaris freske av Dommedag på innsiden av kuppelen.

giorgio vasari dommedag i Santa Maria del Fiore

Santa Maria del Fiore ligger i sentrum av Firenze, på Piazza del Duomo, en plass som er lett tilgjengelig og umulig å overse for byens besøkende. For de eventyrlystne tilbyr katedralen en unik mulighet til å klatre til toppen av Brunelleschis berømte kuppel.

Brunelleschis Kuppel i Firenze

Denne oppstigningen byr ikke bare på en nærmere titt på kuppelens arkitektoniske detaljer, men også en spektakulær utsikt over Firenze. For å klatre til toppen av kuppelen, må du skaffe seg en billett. Billettene kan kjøpes på nett eller ved inngangen, men det anbefales å bestille på forhånd for å unngå lange ventetider.

Kart