• Meny
  • Meny
Palazzo Vecchio i Firenze

Palazzo Vecchio i Firenze

Palazzo Vecchio er en av de mest betydningsfulle bygningene i Firenze, både når det gjelder historie og arkitektur. Dette imponerende palasset ligger på Piazza della Signoria, i hjertet av Firenze, og har vært vitne til byens historie gjennom århundrene. Opprinnelig het palasset Palazzo della Signoria, oppkalt etter byens styringsråd. Da hertug Cosimo I de’ Medici flyttet til et annet palass fikk det navnet Palazzo Vecchio, som betyr “det gamle palasset”.

Powered by GetYourGuide

annonse

Byggingen av Palazzo Vecchio startet i 1299 under ledelse av arkitekten Arnolfo di Cambio, og det ble designet for å huse de ledende organene i Republikken Firenze. Arkitekturen reflekterer den typiske renessansestilen med sine imponerende dimensjoner, robuste steinmurer og det markante tårnet som dominerer bybildet. Tårnet, som er et av de høyeste punktene i Firenze, tilbyr en spektakulær utsikt over byen og områdene rundt.

Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio er kjent for sin rike historie og de mange kunstskattene det inneholder. Inne i palasset finner besøkende en rekke rom rikt dekorert med fresker og kunstverk av kjente kunstnere som Michelangelo og Vasari. Blant de mest kjente rommene er Salone dei Cinquecento, en stor sal som opprinnelig ble brukt til møter for byens råd.

utsmykninger inne i Palazzo Vecchio

For å besøke Palazzo Vecchio, må man dra til Piazza della Signoria i sentrum av Firenze. Plassen selv er en attraksjon, omringet av imponerende skulpturer og bygninger som vitner om byens storhetstid under renessansen.

Kart