• Meny
  • Meny
Piazza della Signoria

Piazza della Signoria i Firenze

Piazza della Signoria er en av de mest kjente offentlige plassene i Firenze, og et viktig kulturelt og historisk sentrum i byen. Denne plassen har vært hjertet av det politiske liv i Firenze siden renessansen og er omgitt av imponerende bygninger og skulpturer som vitner om byens rike historie.

Powered by GetYourGuide

annonse

Historien til Piazza della Signoria er tett vevd inn i Firenzes utvikling gjennom århundrene. Plassen ble etablert på 1300-tallet og har siden vært vitne til mange viktige hendelser i italiensk historie, inkludert maktkamper mellom de ledende familiene i Firenze og viktige politiske demonstrasjoner.

Piazza della Signoria i Firenze

Arkitekturen rundt Piazza della Signoria er variert og imponerende, med Palazzo Vecchio som den mest dominerende bygningen. Palazzo Vecchio, som nå fungerer som rådhus, er et eksempel på middelalderens festningsarkitektur, med sin massive, tårnlignende struktur. Plassen er også hjem til Loggia dei Lanzi, en åpen arkade som huser en samling av renessanseskulpturer, og Neptune-fontenen, et mesterverk av Bartolomeo Ammannati.

Piazza della Signoria er kjent for sin rike samling av kunst og skulpturer, inkludert en kopi av Michelangelos David, og den storslåtte Neptune-fontenen. Plassen fungerer som et friluftsmuseum, hvor besøkende kan beundre kunstverk uten å betale inngangspenger.

Neptun fontenen på Piazza della Signoria i Firenze

For de som ønsker å besøke Piazza della Signoria, ligger den i hjertet av Firenze, lett tilgjengelig fra Duomo eller Ponte Vecchio. Den sentrale beliggenheten gjør den til et perfekt utgangspunkt for å utforske andre attraksjoner i byen, og dens rike historie og vakre arkitektur gjør den til et sentralt sted å oppleve for alle som besøker Firenze.

Kart