• Meny
  • Meny

Uffizi Gallery i Firenze

Uffizi Gallery i Firenze er et av verdens mest kjente og besøkte kunstmuseer. Det er særlig kjent for sin rike samling av italiensk renessansekunst, men museets historie og arkitektur er i seg selv fascinerende.

Powered by GetYourGuide

annonse

Historien til Uffizi-galleriet begynner på 1500-tallet, da det ble bestilt av Cosimo I de’ Medici, hertugen av Firenze, som et kontorbygg for Florentinske magistrater. Bygget ble designet av Giorgio Vasari og stod ferdig i 1581. Navnet “Uffizi” betyr “kontorer” på italiensk, som viser til byggets opprinnelige formål. Med tiden ble det omgjort til et galleri for å huse Medici-familiens omfattende kunstsamlinger.

Uffizi Gallery

Arkitekturen til Uffizi-galleriet er et vakkert eksempel på renessansens eleganse. Bygningen er kjent for sin lange, smale gårdsplass omgitt av arkader, som forbinder Piazza della Signoria med elven Arno. Vasaris korridor, en hevet gangvei som knytter Uffizi-galleriet med Palazzo Pitti på den andre siden av Arno, er en annen arkitektonisk særegenhet.

Interiøret i Uffizi Gallery

Uffizi-galleriet er mest kjent for sin samling av renessansekunst. Blant de mest berømte verkene er Botticellis “Venus fødsel” og “Våren”, Caravaggios “Medusa”, samt verker av Leonardo da Vinci, Michelangelo, og Raphael. Samlingen spenner over flere århundrer og gir et dypt innblikk i kunsthistorien.

Sandro Botticellis Venus fødsel på Uffizi Galleriet i Firenze

For å besøke Uffizi-galleriet, må man dra til det historiske sentrum av Firenze. Galleriet ligger ved bredden av elven Arno, tett inntil Palazzo Vecchio. Besøkende anbefales å bestille billetter på forhånd for å unngå lange køer, og gi seg selv god tid til å utforske de rike samlingene og nyte kunstverkene i sitt eget tempo.

Kart