• Meny
  • Meny
Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana i Barcelona

Palau de la Música Catalana er en av de mest betydningsfulle konsertsalene i verden og en viktig del av Barcelonas kulturelle og arkitektoniske arv. Dette storslåtte bygget er et mesterverk av modernistisk arkitektur, designet av den katalanske arkitekten Lluís Domènech i Montaner og innviet i 1908. Det er et levende symbol på den kulturelle og kunstneriske blomstringen som Barcelona opplevde på begynnelsen av 1900-tallet.

Powered by GetYourGuide


annonse

Se hvor vi anbefaler å bo i Barcelona

Arkitekturen til Palau de la Música Catalana er kjent for sin detaljrike fasade, dekorert med skulpturer, mosaikker og farget glass, som sammen skaper et visuelt spektakulært syn. Inne i bygningen er konsertsalen like imponerende, med sitt fantastiske lysinnslipp fra et storslått glassmaleri i taket, noe som skaper en følelse av å være i et åpent rom. Den mest bemerkelsesverdige egenskapen er kanskje scenens bakvegg, dekorert med intrikate keramikkfliser som forestiller musikalske motiver, noe som tilfører en unik atmosfære til musikkopplevelsene der.

Konserthuset i Barcelona

Palau de la Música Catalana er kjent for sin akustikk, som regnes blant de beste i verden for konserthus. Den har blitt et sentralt sted for klassisk musikk, opera, og en rekke andre musikalske sjangere, hosting av både lokale og internasjonale artister. 

Palau de la Música Catalana Barcelona

For de som ønsker å besøke Palau de la Música Catalana, ligger den i bydelen La Ribera i Barcelona, lett tilgjengelig fra de fleste deler av byen. Den nærmeste metrostasjonen til Palau de la Música Catalana er Urquinaona, som betjenes av linjene L1 (rød) og L4 (gul). Denne stasjonen ligger bare en kort spasertur unna konserthuset.

Kart