• Meny
  • Meny
Operaen københavn

Operaen i København

Operaen i København, offisielt kjent som Operaen på Holmen, er et av de mest moderne og teknisk avanserte operahusene i verden. Det ligger i bydelen Holmen i København og er en del av den danske nasjonaloperaen. Operaen ble offisielt åpnet i 2005 og står som et symbol på dansk kultur og arkitektonisk innovasjon.

Powered by GetYourGuide

annonse

Sjekk hvor du bør bo i København med våre anbefalinger!

Historien til Operaen i København er relativt ny, men dens etablering markerer en viktig milepæl i Danmarks kulturelle landskap. Operahuset ble donert til den danske stat av A.P. Møller og Chastine Mc-Kinney Møller Foundation, en gest som understreker viktigheten av kunst og kultur i samfunnet. Denne generøse donasjonen gjorde det mulig å bygge et operahus i verdensklassen uten direkte kostnader for skattebetalerne.

København opera

Arkitekturen til Operaen er et mesterverk designet av den berømte danske arkitekten Henning Larsen. Bygningen reflekterer en moderne estetikk med sin imponerende glassfasade og flytende linjer, som harmonisk blander seg med omgivelsene ved havnefronten.

København Opera

Interiøret er like imponerende, med en hovedsal som kan romme opptil 1400 gjester, akustikk av høyeste kvalitet og en innbydende atmosfære som gjør enhver forestilling til en uforglemmelig opplevelse.

København Opera innvendig

Operaen i København er kjent for sitt brede repertoar, som spenner fra klassiske operaer til moderne musikkdramatikk. Det er et levende kulturhus som også tilbyr ballettforestillinger, konserter og andre kulturelle arrangementer. Besøkende kan forvente å oppleve forestillinger av høyeste internasjonale standard, med deltakelse av noen av verdens fremste sangere, musikere og dansere.

For å besøke Operaen i København, må man dra til Holmen, som ligger overfor det kjente Nyhavn-området i sentrum av byen.

Kart