• Meny
  • Meny
Botanisk Have København

Botanisk Have i København

Botanisk Have i København er et fredelig og vakkert fristed midt i byens hjerte, kjent for sitt rike planteliv og historiske atmosfære. Denne botaniske hagen, som er en del av Naturhistorisk Museum ved Københavns Universitet, fungerer både som en forskningsinstitusjon og et offentlig rekreasjonsområde. Med over 13 hektar er hagen hjem til mer enn 9.000 forskjellige arter av planter fra hele verden, inkludert sjeldne og truede arter, fordelt på flere tematiske seksjoner og drivhus.

Powered by GetYourGuide

annonse

Leter du etter det perfekte hotellet i København? La oss hjelpe deg!

Historien til Botanisk Have strekker seg tilbake til 1600-tallet, men den nåværende lokasjonen ble etablert i 1870-årene. Den er spesielt kjent for sitt store kompleks av historiske drivhus fra 1800-tallet, med Palmehuset som den mest fremtredende bygningen. Palmehuset, som ble oppført i 1874, er en imponerende konstruksjon av jern og glass, og er et yndet fotografiobjekt for besøkende.

Botanisk hage København

Innenfor Botanisk Haves område finner man et utrolig mangfold av planteliv, fra de danske naturområdene til eksotiske orkideer og kaktuser i drivhusene. Hagen er også kjent for sin vitenskapelige forskning og bidrar til bevaring av plantearter. Den fungerer som et levende laboratorium for studenter og forskere fra hele verden.

Botanisk have i København

For å besøke Botanisk Have, må man dra til Østerbro området i København, nærmere bestemt Gothersgade 128. Hagen ligger i nærheten av andre kulturelle severdigheter, som blant annet Rosenborg Slott.

Kart