• Meny
  • Meny
Christiansborg Slott

Christiansborg Slott i København

Christiansborg Slott, som ligger på øya Slotsholmen i hjertet av København, er et landemerke av stor historisk og politisk betydning. Slottet fungerer som sete for Danmarks tre statsmakter: den utøvende makt, den lovgivende makt, og den dømmende makt. Det huser dermed Statsministerens kontor, Folketinget (det danske parlamentet), og Højesteret, samt flere andre viktige institusjoner.

Powered by GetYourGuide

annonse

Planlegger du å besøke København? Se hvilke hotell vi anbefaler her

Historien til Christiansborg Slott strekker seg over flere århundrer, og dagens bygning er faktisk det tredje Christiansborg Slott på samme sted. De to tidligere slottene ble ødelagt av branner i henholdsvis 1794 og 1884. Det nåværende slottet, som ble påbegynt i 1907 og stod ferdig i 1928, er designet i en nybarokk stil av arkitekten Thorvald Jørgensen.

Christiansborg Slott København

Arkitekturen til Christiansborg er imponerende med sin blanding av historisk pragt og moderne funksjonalitet. Slottet skiller seg ut med sin bruk av materialer og sitt 106 meter høye tårn, det høyeste i København. Tårnet tilbyr en enestående utsikt over byen og er åpent for publikum.

Tårnet på Christiansborg Slott

Christiansborg er også kjent for sine storslåtte representasjonslokaler, som brukes av dronningen til offisielle anledninger, samt slottskirken, De Kongelige Stalde, og ruinene av de tidligere slottene som ligger under det nåværende slottet.

Christiansborg Slott innvendig

For de som ønsker å besøke Christiansborg Slott, ligger det lett tilgjengelig i sentrum av København på øya Slotsholmen. Det er lett å nå til fots, med sykkel eller offentlig transport fra alle deler av byen. Besøkende kan glede seg over guidede turer som utforsker slottets rike historie, arkitektur og betydning for det danske samfunnet.

Kart