• Meny
  • Meny
Strøget i København

Strøget i København

Strøget i København er en av verdens lengste gågater og en av de mest kjente turistattraksjonene i den danske hovedstaden. Den strekker seg over 1,1 kilometer fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv og binder sammen flere av byens historiske kvartaler med en livlig blanding av butikker, kafeer, og underholdning.

Powered by GetYourGuide

annonse

Planlegger du en tur til København? Sjekk ut våre hotelltips her!

Historien til Strøget går tilbake til 1960-tallet da den ble omgjort til en bilfri sone, noe som på den tiden var en nyskapende ide og bidro til å revitalisere bykjernen.

amagertorv i strøget

Historisk sett markerte omgjøringen av Strøget til gågate på 1960-tallet en ny æra for København. Det bidro til å revitalisere bykjernen og inspirerte andre byer til å følge etter. Langs Strøget finner man en rikholdig arkitektonisk arv, fra velbevarte historiske bygninger til moderne fasader, som sammen skaper en unik atmosfære.

Et av høydepunktene langs Strøget er Amagertorv, et torg som har vært et viktig handelspunkt siden 1200-tallet. Torget er kjent for sin vakre beliggenhet midt på Strøget og for sin imponerende historie. Rundt Amagertorv finner man noen av Københavns fineste eksempler på renessansearkitektur, inkludert det berømte Storkespringvandet, som er et populært møtested for både københavnere og besøkende.

Strøget København

Strøget er kjent for et mangfold av shoppingmuligheter, fra internasjonale merkevarebutikker til lokale designbutikker og håndverksutsalg. Området byr også på en rekke kafeer, restauranter og gateunderholdning, noe som bidrar til den livlige atmosfæren.

For å besøke Strøget, må man rett og slett dra til hjertet av København. Gaten er lett tilgjengelig til fots fra de fleste deler av bysentrum og er godt forbundet med offentlig transport, noe som gjør den til et naturlig utgangspunkt for enhver utforskning av byen.

Kart