• Meny
  • Meny
Nyhavn København

Nyhavn i København

Nyhavn er et av de mest ikoniske stedene i København, kjent for sin livlige atmosfære, fargerike fasader og historiske skip. Dette sjarmerende området ligger i hjertet av København og er et must for alle som besøker byen. Med sin rike historie som går tilbake til 1600-tallet, da det ble anlagt av Kong Christian V, har Nyhavn utviklet seg fra et travelt handelsdistrikt til et populært samlingspunkt for både lokalbefolkningen og turister.

Powered by GetYourGuide

annonse

Hvor bør man bo i København? Sjekk ut våre tips!

Tilbake i tiden var Nyhavn kjent for sine barske sjømannspuber og livlige natteliv, hvor sjøfolk fra hele verden møttes. I dag er det imidlertid de brosteinsbelagte gatene, de historiske trehusene og de elegante seilskutene som fanger oppmerksomheten til besøkende.

Luftfoto av Nyhavn

Arkitekturen i Nyhavn er en blanding av gamle, velbevarte bygninger og moderne innslag, som sammen skaper et unikt og sjarmerende bybilde. Husene langs kaien, med sine karakteristiske farger og detaljer, er noen av de mest fotograferte motivene i København.

Nyhavn

Nyhavn er også kjent for å ha vært hjemmet til den berømte danske eventyrforfatteren Hans Christian Andersen. Han bodde i flere av husene langs havnen på forskjellige tidspunkter i sitt liv. I dag er området fylt med koselige kafeer, restauranter og barer, hvor du kan nyte tradisjonell dansk mat og en kald øl mens du ser på folkelivet.

Folkeliv i Nyhavn København

For å besøke Nyhavn, er det bare å ta turen til sentrum av København. Nyhavn strekker seg fra Kongens Nytorv, en av byens største plasser, ned til havnefronten.Det er lett tilgjengelig til fots, med sykkel eller offentlig transport. Enten du er ute etter en hyggelig spasertur langs kaien, en båttur for å se byen fra vannet, eller bare vil slappe av med venner over en matbit, er Nyhavn stedet å dra. 

Kart