• Meny
  • Meny
Musee d'Orsay

Musée d’Orsay i Paris

Musée d’Orsay i Paris er et verdenskjent kunstmuseum kjent for sin rike samling av impresjonistisk og post-impresjonistisk kunst. Museet er etablert i den tidligere jernbanestasjonen Gare d’Orsay som ble åpnet i 1900. Bygningen er i seg selv et arkitektonisk mesterverk, med sin storslåtte fasade og det store, buede glasstaket som skaper et spektakulært interiør.

annonse

Utforsk våre favoritthoteller i hjertet av Paris

Historien til Musée d’Orsay begynner med den opprinnelige jernbanestasjonen, som ble bygget til verdensutstillingen i Paris i 1900. Med tiden ble stasjonen mindre brukt, og på 1970-tallet ble det bestemt at den skulle transformeres til et museum. Museet åpnet offisielt i 1986, og siden da har det huset en av verdens mest imponerende samlinger av kunst fra 1848 til 1914.

Musee d'Orsay i Paris

Arkitekturen til Musée d’Orsay er en attraksjon i seg selv. Bygningen kombinerer elementer av Beaux-Arts-arkitektur, som var populær i Europa på den tiden, med moderne design. Det store, åpne sentrale galleriet, som en gang var jernbanestasjonens hovedhall, er nå omgjort til et luftig utstillingsrom.

Glasstaket på Musee d'Orsay

Musée d’Orsay er særlig kjent for sin samling av impresjonistiske og post-impresjonistiske verk. Museet huser malerier av berømte kunstnere som Claude Monet, Edgar Degas, Vincent van Gogh og Paul Gauguin. Besøkende kan også beundre verker av andre store kunstnere fra denne perioden, inkludert skulpturer, fotografier og dekorativ kunst.

Utstilling på Musee d'Orsay i Paris

For de som ønsker å besøke Musée d’Orsay, ligger det på venstre bredd av Seinen, rett overfor Tuileriene og nær Louvre-museet. Museet er lett tilgjengelig med offentlig transport, med flere metro- og RER-stasjoner i nærheten, inkludert stasjonen “Musée d’Orsay” på RER C-linjen.

Kart