• Meny
  • Meny
Luxembourghagen i Paris

Luxembourghagen i Paris

Luxembourghagen, eller Jardin du Luxembourg på fransk, er en av Paris’ mest kjente og elskede parker. Den ligger i det 6. arrondissement, sentralt i Paris, og er et populært sted for både lokalbefolkningen og turister. Hagen dekker et område på rundt 25 hektar og er kjent for sin vakre landskapsarkitektur, fredelige atmosfære, og imponerende samling av statuer, fontener og blomsterbed.

annonse

Se våre toppvalg for hoteller i Paris sentrum

Historien til Luxembourghagen går tilbake til 1612 da Maria de’ Medici, enkedronningen av Frankrike og mor til kong Ludvig XIII, bestemte seg for å bygge et nytt palass i Paris inspirert av hennes barndomshjem, Palazzo Pitti i Firenze. Hun anla også en stor hage i italiensk stil tilknyttet palasset. Gjennom århundrene har hagen gjennomgått flere endringer og utvidelser, men har bevart sin opprinnelige sjarm og funksjon som en offentlig park.

Luxembourghagen Paris

Arkitekturen i Luxembourghagen er en blanding av den opprinnelige italienske stilen og senere franske tillegg, inkludert statuer, fontener og ornamenter. I hjertet av hagen står Luxembourgpalasset, som i dag huser det franske senatet. Parken er kjent for sine velstelte grøntområder, skyggefulle alléer, fargerike blomsterbed og en stor modellbåtdam hvor barn kan leke med seilbåter.

Jardin du Luxembourg i Paris

Luxembourghagen er kjent for mer enn bare sin skjønnhet; den er også et kulturelt samlingspunkt med regelmessige fotoutstillinger langs gitteret og gratis konserter i musikkpaviljongen om sommeren. Parken har også egne jsakkbord, tennisbaner og områder for petanque.

Fontenen i Luxembourghagen

For å besøke Luxembourghagen, kan man enkelt ta seg til 6. arrondissement i Paris. Parken er lett tilgjengelig med offentlig transport, og nærmeste metrostasjoner inkluderer “Odéon” og “Luxembourg” på RER B-linjen.

Kart