• Meny
  • Meny
Musee du Louvre

Louvre Museum i Paris

Louvre Museum (Musee du Louvre) i Paris er et av verdens største og mest kjente kunstmuseer. Det ligger i Louvre-palasset, en tidligere kongelig residens bygget under det franske monarkiet.

annonse

Finn det perfekte hotellet i Paris med våre anbefalinger

Historien til Louvre strekker seg tilbake til 1100-tallet, da det opprinnelig ble bygget som en festning av kong Filip II. Over århundrene har det gjennomgått mange transformasjoner, fra en middelalderborg til et kongelig palass, og til slutt til et museum på slutten av 1700-tallet etter den franske revolusjonen. I 1793 ble Louvre offisielt åpnet som et museum, og siden den gang har samlingen vokst betraktelig.

Louvre museet i Paris

Arkitekturen til Louvre er like imponerende som samlingene det huser. Bygningen er en blanding av klassisk og moderne arkitektur. Den mest kjente delen av museet er kanskje glasspyramiden i inngangspartiet, designet av arkitekten I. M. Pei og innviet i 1989. Pyramiden fungerer som hovedinngangen og har blitt et ikonisk symbol for museet.

Mona Lisa utstillt på Louvre Museum

Louvre er kjent for sin omfattende samling av kunst og historiske gjenstander, med over 380 000 objekter og 35 000 kunstverk utstilt i et område på over 60 600 kvadratmeter. Museet er kjent for å huse noen av verdens mest berømte kunstverk, inkludert Leonardo da Vincis “Mona Lisa” ,”Venus fra Milo” og “Nike fra Samothrake”. Samlingen spenner over flere tusen år og inkluderer verk fra antikken til det 19. århundre.

Inne i Louvre Museum

For å besøke Louvre-museet i Paris, må man dra til 1. arrondissement, nært Palais Royal og Tuilerihagen. Det er lett tilgjengelig med offentlig transport, og nærmeste metrostasjon er Palais Royal – Musée du Louvre. 

Kart