• Meny
  • Meny
liverpool

Liverpool

Storbyferie til Liverpool

Liverpool er en storby vest i Storbritannia. Til sammen har byen 450 000 innbyggere, og har lenge vært en viktig industriell by på grunn av havneområdet i byen. Liverpool regnes som en viktig kulturby, og er trolig mest kjent på dette området for å være hjembyen til bandet The Beatles. Som forventet har dette bandet preget byen i stor grad siden sin storhetstid, og selv den dag i dag foregår mye av turismen i byen rundt bandet. Det er mange turistattraksjoner lagt til områder som er viktige for bandet, statuer av medlemmene nede ved havna, og ikke minst mange operatører som tilbyr guidede turer rundt om i byen for å se på alle områdene som har vært viktige for The Beatles. 

aktiviteter i liverpool

Ellers må det jo nevnes at Liverpool har to gode fotballag med dedikerte supportere, og det er en veldig populær by for fans å reise til for å se favorittlaget spillet. I tillegg til Liverpool FC som holder til på Anfield Stadium er også Liverpool hjembyen til Everton FC. Sistnevnte har stadion på Goodison Park, som også ligger inne i byen. Begge disse fotballstadionene er svært populære turistattraksjoner, og trekker mange turister til byen. Om man ikke får sett en kamp under oppholdet i Liverpool kan man uansett reise dit for å få en omvisning på stadion, eller kjøpe inn litt suvenirer i supporterbutikken på området. 

storbyferie til liverpool

Ting å gjøre i Liverpool

annonse

Tips til hotell i Liverpool

annonselenke

Reise til Liverpool

Flyplassen i Liverpool er nokså liten, og det er lite hensiktsmessig å fly til den, da ingen norske flyselskaper flyr dit direkte. Det er heller anbefalt å fly til Manchester og ta buss derfra til Liverpool. Denne bussturen tar ikke stort mer enn en times tid. Det er også noen som flyr til London for så å reise videre til Liverpool, men da er bussturen mellom 2,5 og 3 timer lang, så det blir raskt en mye lengre reisetid enn om man velger Manchester sin flyplass. 

reise til liverpool

Til tross for at fotballagene og The Beatles er de mest kjente tingene i Liverpool, er det mye å gjøre i byen for dem som ikke interesserer seg for noen av disse. Det er en gammel by med mye spennende historie, og i 2004 fikk havneområdet i byen plass på UNESCO sin verdensarvliste. Dette området har dessuten blitt veldig populært de siste 20 årene, og det har dukket opp mange nye og moderne butikker, restauranter og hoteller i og rundt havna. Dersom man bare er i Liverpool en kort periode bør man uten tvil bruke mesteparten av tiden sin nede på havneområdet, og se om man er interessert i å ta en tur innom en av museene, kaféene, butikken eller andre attraksjonene som ligger i de gamle byggene der. 

severdigheter i liverpool

Liverpool er en livlig by med mange gode restauranter, barer og utesteder, og det er fort gjort å ende opp med å bruke mer tid og penger ute på kvelden enn man hadde regnet med. Det er alltid god stemning ute på byen, men den er enda bedre om det lokale fotballaget vinner en kamp samme kveld. Det er likevel en super destinasjon å velge for deg som kunne tenke deg en storbyferie hvor man sover lenge på morgenen, og er ute til langt på kveld. 

Shopping i Liverpool

Det er godt over gjennomsnittlig gode shoppingmuligheter i Liverpool, selv om man er ute etter andre ting enn bare The Beatles-, eller Liverpool FC-effekter. Man kan gjerne begynne handlerunden i Lord Street og Church Street, og deretter bevege seg mot sidegatene til disse to. Her ligger det alt fra verdenskjente motebutikker til koselige småbutikker man bare finner i Liverpool. Ellers er det shoppingmuligheter spredt rundt om i hele byen, inkludert på havneområdet. Der finner man også kjøpesenteret Liverpool One, et gigantisk kjøpesenter som regnes som byens beste. 

shopping i liverpool

Prisnivået i Liverpool er en del lavere enn London, selv om det ikke er de aller største forskjellene. Generelt sett er mat både på butikker og restauranter nokså billig, mens underholdning, hotellovernattinger og transport koster nesten like mye som her i Norge. 

hoteller nære anfieldHoteller nære Anfield

hotell for fotballtur til liverpoolPerfekt hotell for en fotballtur til Liverpool

Populære severdigheter i Liverpool

Royal Albert Dock i LiverpoolRoyal Albert Dock Liverpool

Royal Albert Dock Liverpool er havneområdet i Liverpool. Her er det et stort utvalg av kaféer og restauranter, og det er et veldig koselig område å spasere rundt i. Det er flere museer nede på havna, og det er stort sett alltid noe å finne på når man går nedover den. Området er på UNESCO sin verdensarvliste. 

ting å gjøre i liverpoolFriends of Williamson’s Tunnels

Friends of Williamson’s Tunnels er en omvisning gjennom en liten del av tunnelene John Williamson gravde under Liverpool for over 200 år siden. Her er det en del spennende historie som skiller seg ut fra mye annet man kommer over i Liverpool, men pakk med deg gode sko for denne turen, da det er mye gåing i trapper og på ujevnt underlag. 

Anfield stadionAnfield Stadium

Anfield Stadium er hjemmebanen til fotballaget Liverpool FC, og er trolig en av verdens mest kjente fotballstadioner. Stadionet er godt over 100 år gammel, men har jevnlig vært oppgradert. I dag har den et tilskuertall på nesten 55 000. På området ligger det også et museum for fans, og det er mulig å få guidede turer på områder når det ikke er kamp samme dag. 

museum i liverpoolWestern Approaches Museum

Western Approaches Museum i Liverpool er et museum som ligger på det som var et kommandosenter for allierte styrker under andre verdenskrig. Her kan man lære mer om hvordan de styrke krigene fra slike kommandosentraler, og en artig detalj er at mange av utstillingene er interaktive, så både barn og voksne kan prøve seg på å tolke morsekode og slike ting. 

fødestedet til beatles i liverpoolCasbah Coffee Club

Casbah Coffee Club er en tidligere rockeklubb i Liverpool. Bygger er ikke lenger i bruk, men har fått en legendarisk status ettersom The Beatles hadde sin aller første konsert på denne klubben. Man kan booke en omvisning på huset nå om dagen, men det er ikke all verdens å se der lenger. 

Liverpool Central LibraryLiverpool Central Library

Liverpool Central Library er det største biblioteket i Liverpool, lokalisert midt inne i bysentrum. Det ble pusset opp i 2003, så i dag er det et svært moderne bibliotek med et enormt utvalg av bøker og annen litteratur. Selv om det er moderne i visse deler, står andre deler av biblioteket akkurat på samme måte som de gjorde da det ble bygd på 1800-tallet, så det er et unikt sted å besøke. 

Liverpool CathedralLiverpool Cathedral

Liverpool Cathedral er en katedral fra tidlig 1900-tallet bygd i gotisk stil. Dette er trolig det aller mest kjente byggverket i hele Liverpool, og er virkelig et sted man bare må se med egne øyne. Man kan ta seg en tur til toppen av det 35 meter høye tårnet for en helt utrolig utsikt ut over resten av byen. 

Royal Liver Building 360Royal Liver Building 360

Royal Liver Building 360 er et stort bygg midt i Liverpool hvor man kan komme til toppen for å få det som er byens aller beste utsikt. Fra toppen av Royal Liver Building 360 kan man se ut mot hele byen, inkludert havna, og det er en fin måte å bli kjent med Liverpool på. Den eneste ulempen er at det ikke er heis der, så man må være i form til å kunne ta trappa opp. 

Beatles Statuen i liverpoolBeatles Statue

Beatles Statue er en statue av de fire The Beatles-medlemmene like ved havneområdet i Liverpool. Statuene er jevnt over svært flotte, og trolig er dette en av de mest fotograferte stedene i hele byen. Man bare må ta turen ned til statuene om man er fan av bandet. 

Walker Art Gallery i liverpoolWalker Art Gallery

Walker Art Gallery i Liverpool er et kunstmuseum som regnes som det beste kunstmuseet i Storbritannia som er utenfor London. Her er det kunst fra både Storbritannia og resten av verden, og man får se mange spennende malerier fra verdenskjente kunstnere her. Det er vel verdt turen, og det er dessuten helt gratis å komme inn.